Polițiștii din Constanța au găsit într-o biserică din oraș 39 de enoriași care nu purtau mască

Data actualizării: Data publicării:
credincioasa care aprinde o lumanare
Mai mulți credincioși din Constanța au participat la o slujbă religioasă. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Enoriașii constănțeni au ignorat restricțiile impuse de pandemia de Covid-19 și au mers în număr mare la biserica Sfânta Ecaterina din Constanța. 39 de persoane au fost depistate de polițiști în timp ce participau la o slujbă religioasă organizată de ÎPS Teodosie, fără să poarte măști și fără să păstreze distanța. Oamenii legii au aplicat amenzi. 

Poliția a fost sesizată că mai mulți oameni, în jur de 100, se află într-o biserică din municipiul Constanța, oraș aflat în carantină încă de săptămâna trecută.  Ajunşi la faţa locului, poliţiştii şi jandarmii au constatat că cele sesizate se confirmă și au aplicat sancțiuni. 

Cele 39 de persoane fără măști au fost amendate cu suma totală de 4.500 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, "în jurul orei 9,30, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în interiorul unui lăcaş de cult din municipiul Constanţa, ar fi oficiată o slujbă la care participă mai multe persoane care nu respectă măsurile de protecţie sanitară".

"Forţele de ordine au identificat 39 de persoane care nu purtau masca de protecţie şi nu respectau măsurile de distanţare socială. Acestea au fost sancţionate contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.500 de lei", a informat IPJ Constanţa.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri