Prefectura Capitalei anunță măsuri pentru gestionarea grevei STB. Metrorex va pune la dispoziție flota în funcție de fluxul de călători

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie la metrou
Surprinși de greva STB, bucureștenii s-au înghesuit la metrou. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Prefectura Capitalei şi Primăria Municipiului Bucureşti au stabilit, în cadrul unei întâlniri de lucru pe tema grevei de la STB, o serie de măsuri pentru gestionarea situației create de continuarea grevei de la STB. Marți, Metrorex va pune la dispoziție flota de trenuri în funcție de fluxul de călători, iar jandarmii și polițiștii vor fi prezenți în zona depourilor STB pentru prevenirea oricăror incidente, potrivit unui comunicat de presă. De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov va organiza puncte de lucru temporare în staţiile de metrou aglomerate, pentru a reduce timpul de răspuns într-o eventuală situaţie de urgenţă. 

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capialei, în cadrul ședinței s-au stabilit o serie de măsuri pentru gestionarea situației create de continuarea grevei de la Societatea de Transport București.

Astfel, s-a stabilit menținerea dispozitivelor de jandarmerie și poliție în zona depourilor și autobazelor STB pentru prevenirea oricăror incidente în planul ordinii și siguranței publice, intervenția fermă împotriva oricăror acțiuni de intimidare a angajaților care intenționează să reia lucrul, asigurarea unor echipaje de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou și a polițiștilor în intersecții pentru fluidizarea traficului rutier.

De asemenea, Metrorex a transmis Prefecturii disponibilitatea de a pune la dispoziție flota de trenuri în funcție de traficul de călători.

Totodată, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a transmis unităților de învățământ din Capitală recomandarea de a motiva absențele elevilor care, din cauza grevei STB, nu au putut participa la cursuri în zilele de 20 și 21 ianuarie 2022. De asemenea, s-a recomandat ca, în cazul prelungirii grevei, elevii care nu pot ajunge la cursuri să desfășoare activitatea didactică online.

„Prefectura Capitalei a solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă București continuarea verificărilor privind modul în care angajatorii din sistemul privat și instituțiile publice din Capitală respectă prevederile referitoare la obligația acestora de a organiza munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, precum și programul de lucru decalat potrivit prevederilor HG nr. 34/2022”, se mai arată în comunicat.

ISU va organiza puncte de lucru temporare în staţiile de metrou aglomerate

"Ca urmare a situaţiei înregistrate în Capitală, în ceea ce priveşte modalitatea de realizare a transportului în comun de suprafaţă, o mare parte din persoane folosesc metroul ca modalitate alternativă de deplasare, în special la orele cu trafic intens. În aceste condiţii, începând de astăzi, 24.01.2022, în intervalele orare 07:00-10:00, respectiv 16:00-19:00, ISUBIF va organiza puncte de lucru temporare, pentru reducerea timpului de răspuns şi gestionarea promptă a oricăror situaţii de urgenţă care se pot produce în staţiile de metrou cu aflux ridicat de călători, dintre care enumerăm: Piaţa Unirii 1-2, Universitate, Piaţa Victoriei, Gara de Nord, Eroilor, Dristor, Piaţa Sudului şi Lujerului", au anunţat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestora, în apropierea staţiilor de metrou menţionate va fi amplasată câte o autospecială de pompieri, membrii echipajului având atât misiunea de a realiza evacuarea călătorilor, în cel mai scurt timp, în eventualitatea producerii unei situaţii de urgenţă, cât şi de îndrumare a acestora pentru respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Greva angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti a continuat şi luni, fiind a cincea zi în care cei mai mulți dintre şoferi au refuzat să iasă pe traseu.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri