Preotul Calistrat spune că a glumit când a zis că 10% din darul de nuntă trebuie dat Bisericii: „Nu este un preț standard stabilit”

Data publicării:
preot-calistrat-chifan
Preotul Calistrat Chifan. Foto: Facebook

Preotul Calistrat Chifan vine cu precizări după declarația controversată potrivit căreia 10% din cât câștigi la nuntă trebuie să dai Bisericii. Acesta spune că relata o discuție pe care a avut-o cu un enoriaș și pe care l-a luat „la glumind”. „Problema cu zeciuiala din banii băgați la nuntă a fost un simplu exemplu luat din Evanghelia “Vamesului și fariseului”, să vadă cât este dator lui Dumnezeu”, explică preotul Calistrat.

„Veți vedea că este o poveste discutată cu un ucenic, care bagase peste 20.000 Euro în nuntă și se poticnise în plata care ar trebui dată preotului care i-a citit „Taina Cununiei”. Aici l-am luat la glumind, cum o distracție de o noapte costă peste 20.000 Euro, iar de a doua zi arunci tot, s-a terminat și coregrafia, iar în final cel mai important moment „TAINA CUNUNIEI”, harul și binecuvântarea pe care le ai toată viața, la acelea te grăbești și vrei cât mai repede și pe degeaba, că povestea cu Dumnezeu mai puțin contează”, explică preotul.

Acesta vorbește și despre sumele pe care le-a primit pentru cununii și spune că nu este un preț standard stabilit nicăieri. 

„Problema cu zeciuiala din banii băgați la nuntă a fost un simplu exemplu luat din Evanghelia “Vamesului și fariseului”, să vadă cât este dator lui Dumnezeu, dacă ar fi să înțeleagă cât costă distracția care nu se scrie în cer, și trece cu noaptea, față de darul Duhul Sfânt dat pe viață de Dumnezeu. Atât, în finalul videoclipului am arătat că la nuntă am primit și 50 si 100 si 200 lei, nefiind un preț standard, stabilit nicăieri”, a scris preotul Calistrat, pe Facebook.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri