Presa din Italia l-a găsit pe tatăl medicului fals. Noi dezvăluiri despre Matteo Politi

Data actualizării: Data publicării:
Matteo Politi
Matteo Politi a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. Foto: Facebook

Jurnaliștii de la publicația italiană Corriere del Veneto l-au găsit pe tatăl falsului medic Matteo Politi, care opera la clinici private din Capitală. Bărbatul a aflat din presă de acuzațiile grave formulate pe numele fiului său.

matteo politi medic inquam octav ganea 20190206200659_OGN_0251-01
FOTO; Inquam Photos/ Octav Ganea

„Nu ştiu nimic. Nu ne-am mai văzut de opt ani. Ne auzeam din când în când, dar lucrurile acestea le-am aflat de la voi jurnaliştii. Medic? Vă repet că locuim în ţări diferite de multă vreme”, a mărturisit tatăl lui Matteo Politi, pentru Corriere del Veneto.

Tot aici găsim și o declarație pe care Politi o făcea în anul 2011, atunci când era anchetat de poliția din Verona. Acesta a mers la TV în plină anchetă, unde a spus: „Sunt născut pentru a fi medic. E o pasiune pe care o am de când eram mic. Medicina nu se învaţă doar din cărţi”.

Cazul falsului medic care opera în București a ieșit la iveală în urma unei anchete a colegilor de la Libertatea. Reporterii ziarului au descoperit că Direcția de Sănătate Publică, din subordinea Ministerului Sănătății, i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, deși nu ar avea studii de Medicină.

Pe de altă parte, avocatul italianului a spus că bărbatul nu are nimic de ascuns. Ar avea studii medicale, iar diploma i-a fost recunoscută de Ministerul Educației.

Ministrul Educației,  Ecaterina Andronescu, spune că va face verificări legate de echivalarea diplomei de medic: „Cine a greşit va plăti”.

Matteo Politi a fost arestat preventiv aseară pentru 30 de zile, iar DSP a pus la dispoziția victimelor falsului chirurg un număr de telefon unde pot afla informații. De asemenea, în acest caz s-a autosesizat și Avocatul Poporului, care bănuiește o posibilă încălcare a dreptului la ocrotirea sănătăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri