Peste 100.000 de cazuri de violență domestică au loc anual în România

Data publicării:
Violență domestică
Anul trecut au fost înregistrate oficial 35.897 cazuri de loviri sau alte violenţe domestice. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Poliţiştii au intervenit, în anul 2023, la peste 100.000 de cazuri de violenţă domestică sesizate, ocazie cu care au fost emise peste 13.000 de ordine de protecţie provizorii, a anunţat sâmbătă IGPR, informează Agerpres.

Pe parcursul anului 2023, numărul faptelor penale din sfera violenţei domestice a fost de 57.851 de infracţiuni, în creştere cu 4,8% faţă de anul 2022. Cele mai multe fapte, 35.897, au fost de loviri sau alte violenţe.

Conform IGPR, există un număr mare de infracţiuni din sfera celor de violenţă domestică, ceea ce arată amploarea fenomenului şi necesitatea de a interveni cu toate mijloacele legale pentru diminuarea lui.

La nivelul Poliţiei Române se urmăreşte eficientizarea modului de intervenţie la alertele generate de Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME), potrivit principiului „cel mai apropiat poliţist intervine”, prin dezvoltarea aplicaţiei de monitorizare GPS a echipajelor auto de poliţie ce acţionează în segmentul stradal, instalarea unor camere video montate pe autospeciale.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri