Presă: Noul Mercedes de lux al Episcopului Marchel, cel care vede în Dodon un "patriot", iar în Maia Sandu o "stearpă"

Data actualizării: Data publicării:
marchel

Deşi a depus, în calitatea sa de călugăr, jurământul de sărăcie, episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, se plimbă într-un Mercedes Benz E-Class de ultimă generaţie, potrivit unei imagini recente, publicată pe Facebook. Mitropolia Moldovei afirmă, prin purtătorul său de cuvânt, că subiectul o "depăşeşte", scriu jurnaliştii de la Deschide.md.

Potrivit Deschide.md, care îl citează pe vlogger-ul Ion Andronache, automobilul de lux al episcopului a fost fotografiat în curtea bisericii „Sfinții Constantin și Elena” din orașul Bălţi, iar înaltul prelat nu a răspuns apelurilor jurnaliştilor.

"Marchel Mihăescu este călugăr, care a depus votul sărăciei de bună voie. Dragi creștini ortodocși din Moldova, dacă nu vă place ceea ce vedeți în această imagine, nu mai tolerați abuzul acestui episcop și al altor clerici de top", consideră Ion Andronache pe pagina sa de Facebook.

În campania electorală pentru prezidenţialele de la Chişinău, câştigate în 2016 de Igor Dodon, multe dintre acuzațiile lansate de liderul socialist au fost reluate de mai mulți reprezentanți ai clerului. Unul dintre aceștia a fost chiar episcopul  Marchel, care a spus despre Maia Sandu că „nu are familie şi copii” şi că ar fi „stearpă”.

„Avem de ales un pre­șe­din­te din două can­di­da­tu­ri. Un creș­tin sau un necreș­tin. Un patri­ot sau un nepa­tri­ot. Da, anu­me așa, pen­tru că anu­me așa s-au pla­sat cele două can­di­da­tu­ri. Anu­me așa s-au stra­ti­fi­cat prin fap­ta lor, prin vor­ba lor, prin acti­vi­ta­tea lor. Des­pre ati­tu­di­nea unui can­di­dat, Igor Dodon, pe care-l cre­dem creș­tin și patri­ot, nu o să vor­besc mult, pen­tru că e nor­mal să ai o ati­tu­di­ne față de bise­ri­că, cre­din­ță și valo­ri­le națio­na­le, așa cum o are el. Dar des­pre ati­tu­di­nea dnei San­du, al doi­lea can­di­dat care aspi­ră la func­ția de pre­șe­din­te… Ati­tu­di­nea ei față de mora­li­ta­tea creș­ti­nă, față de cură­țe­nia sufle­teas­că, față de tot ce este sfânt pare să fie abă­tu­tă mult de la axa nor­ma­li­tă­ții. Anu­me asta ne-a scos din case­le noas­tre, ca să venim să ne împăr­tă­șim cu îngri­jo­ra­rea noas­tră cu dvs.”, a declarat episcopul Marchel. Detalii AICI.

Despre Marchel a scris şi New York Times înaintea alegerilor prezidenţiale, într-un material intitulat: În extinderea influenţei ruseşti, credinţa se combină cu puterea de foc. "În avangarda cauzei anti-europene din Moldova a fost Marchel Mihăescu, episcopul ortodox ultraconservator de Bălţi, numit în acest post de Patriarhul Moscovei", explica Andrew Higgins în New York Times. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri