Preşedintele Iohannis îl va decora pe Prinţul Charles

Data actualizării: Data publicării:
charles iohannis - presidency

Preşedintele Klaus Iohannis îl ca primi, miercuri, la Cotroceni, pe Prinţul Charles al Marii Britanii, în cadrul vizitei oficiale a acestuia în România. Cu acest prilej, şeful statului îl va decora pe prinţul de Wales cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, într-o ceremonie care va avea loc la Muzeul Cotroceni.

charles iohannis - presidency

Administraţia prezidenţială a anunţat că, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, la Palatul Cotroceni, pe Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, aflat în vizită oficială în România în perioada 29-31 martie.

Aceasta este cea de-a doua sa vizită oficială în România, o urmare firească a numeroaselor vizite private ale Alteţei Sale Regale în România şi, în general, a preocupărilor generoase ale Alteţei Sale Regale pentru ţara noastră, notează Administraţia prezidenţială într-un comunicat.

Conform sursei citate, discuţiile vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desfăşurată de ASR Prinţul de Wales în România.

Preşedintele şi prinţul vor avea convorbiri tete-a-tete şi convorbiri cu membrii delegaţiilor.

În semn de preţuire pentru activitatea Prinţului de Wales în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume, preşedintele României va conferi Alteţei Sale Regale Ordinul Naţional „Steaua României” în Grad de Mare Cruce.

Ceremonia decorării se va desfăşura la Salonul Cerchez de la Muzeul Naţional Cotroceni.

Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei Britanice, va face o vizită oficială în România în cadrul unui turneu european. Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România, din 1998 şi până în prezent.

Klaus Iohannis şi Prinţul Charles s-au mai întâlnit, la Palatul Cotroceni, în mai 2015 şi mai 2016, în cadrul unor vizite private ale moştenitorului Coroanei Britanice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri