Prima imagine cu băiatul care și-a pierdut dinții la complexul Therme din București. Reacția Protecției Consumatorilor

Data actualizării: Data publicării:
therme

Un băiat în vârstă de 8 ani a rămas fără doi dinți, în centrul de agrement Therme, de lângă București. Băiatul a rămas fără incisivii centrali superiori, după o cursă printr-un tub de apă. 

Părinţii au depus o reclamație la Protecţia Consumatorului, imediat după incidentul care a avut loc în data de 24 ianuarie. Inspectorii OPC au închis instalaţia. Aceștia spun că au găsit mai multe nereguli, în principal în ceea ce priveşte măsurile de siguranţă. De asemenea, a fost deschis un dosar penal in rem, pentru vătămare corporală.

Copil rănit în complexul de agrement Therme. A rămas fără doi dinți

„Am cerut să ni se pună la dispoziție evaluările de risc pentru acest echipament și pentru celelalte de același tip. Totodată, am dispus măsura opririi temporare de prestare a serviciului pe acest tobogan „Racer”. Toboganul nu mai este în funcțiune. La data controlului nu s-a putut pune la dispoziție de către operatorul economic această documentație. Dânșii au o invitație și se prezintă în cursul zilei de astăzi la Comisariat pentru a vedea în ce măsură actele pe care au invocat că le au sunt sau nu conform legii”, a explicat, pentru Digi24, Sorin Ionescu, comisar şef adjunct la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ilfov. 

Reprezentanţii complexului de agrement spun, într-o declaraţie pentru Pro TV, că, după lansarea din 2016, echipamentele au avut peste 10 milioane de utilizări în siguranţă şi sunt verificate zilnic.

În ceea ce priveşte accidentul în care a fost implicat copilul de 8 ani, aceştia spun că însoţitorii băiatului nu l-au supravegheat pe acesta şi nu au respectat normele minime de siguranţă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri