Sari la conținut

Copil rănit în complexul de agrement Therme. A rămas fără doi dinți

Un copil a fost rănit într-un mare complex de agrement din apropierea Capitalei. Băiatul a rămas fără doi dinţi după ce s-a lovit de un tobogan.

ACTUALIZARE 9.22. Incidentul s-a petrecut în complexul Therme, a declarat, la Digi24, Sorin Ionescu, comisar şef adjunct la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ilfov. „Am cerut să ni se pună la dispoziție evaluările de risc pentru acest echipament și pentru celelalte de același tip. Totodată, am dispus măsura opririi temporare de prestare a serviciului pe acest tobogan „Racer”. Toboganul nu mai este în funcțiune. La data controlului nu s-a putut pune la dispoziție de către operatorul economic această documentație. Dânșii au o invitație și se prezintă în cursul zilei de astăzi la Comisariat pentru a vedea în ce măsură actele pe care au invocat că le au sunt sau nu conform legii”, a explicat. Sorin Ionescu.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

În urma reclamaţiei depuse de părinţi, Protecţia Consumatorului a închis instalaţia. Inspectorii spun că au găsit mai multe nereguli, în principal în ceea ce priveşte măsurile de siguranţă.

De asemenea, a fost deschis un dosar penal in rem, pentru vătămare corporală.

Reprezentanţii complexului de agrement spun, într-o declaraţie pentru Pro TV, că, după lansarea din 2016, echipamentele au avut peste 10 milioane de utilizări în siguranţă şi sunt verificate zilnic.

În ceea ce priveşte accidentul în care a fost implicat copilul de 8 ani, aceştia spun că însoţitorii băiatului nu l-au supravegheat pe acesta şi nu au respectat normele minime de siguranţă.

Pe aceeași temă