Prima reacție a Administrației Prezidențiale la propunerea Danei Gârbovan la Ministerul Justiției

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-declaratii-cotroceni-presidency (3)
Foto: Presidency.ro

Administrația Prezidențială precizează pentru Digi24.ro că președintele Klaus Iohannis își va spune punctul de vedere în privința nominalizărilor făcute de Viorica Dăncilă pentru ministerele Justiție, Interne, Educație și pentru pozițiile de vicepremier, după ce va primi oficial propunerile. 

 „Presedintele Romaniei nu comenteaza propunerile de remaniere inainte de a le primi in scris.”, a precizat Administrația Prezidențială. 

Viorica Dăncilă a declarat după ședința CEx în care a decis remanierea ministrului Justiției, Ana Birchall și înlocuirea acesteia cu Dana Gârbovan, că nu s-a consultat cu președintele în privința nominalizărilor făcute și că va discuta cu Klaus Iohannis în cursul zilei de luni, atunci când va trimite propunerile la Palatul Cotroceni. 

În ședința CEx, social democrații au aprobat nominalizarea Danei Gârbovan la Justiție, a lui Mihai Fifor la Interne, precum și propunerea lui Șerban Valeca pentru Ministerul Educației, a lui Iulian Iancu pentru poziția de vicepremier pentru probleme economice și mutarea Anei Birchall la Parteneriate Strategice.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri