Primar: Românul infectat cu coronavirus nu a mai fost acasă din 2014

Data publicării:
Israeli Laboratory Leads Western World In Blood Testing
FOTO: Getty Images

Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess, infectat cu coronavirus, este din Bascov, județul Argeș, a precizat primarul din localitate. Bărbatul nu a mai venit acasă însă de șase ani.

Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, a declarat că bărbatul infectat cu coronavirus este din localitatea pe care o conduce. Acesta are 41 de ani și din 2014 nu a mai venit acasă.

„Este plecat din 2014. Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, a declarat Stancu pentru Mediafax.

Acesta a adăugat că nu poate da mai multe informații, întrucât familia a făcut o solicitare în acest sens către primărie.

Ministerul de Externe a anunțat, joi, că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”,a comunciat ministerul.

Ministerul de Externe a adaugat că Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri