Video&Foto Au înflorit ghioceii și margaretele în Olt și Alba, în prima zi din noul an

Data actualizării: Data publicării:
ghiocei-infloriti-olt-1-ianuarie-2023
Grădina unei localnice din Dobrețu, județul Olt, s-a umplut de ghiocei înfloriți.

Vremea extrem de caldă pentru această perioadă din an a dat natura peste cap. Într-o comună din Olt au apărut primii ghiocei, iar la Alba Iulia, pe zonele verzi din curtea Cetăţii Alba Carolina, au înflorit deja margaretele sălbatice, scrie albaiuliainfo.ro.

În Dobrețu, județul Olt, pare că a venit deja primăvara. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile, în prima zi din 2023 au înflorit ghioceii, cu două luni mai devreme decât ar fi normal.

Și la Alba Iulia, păcălită de vremea caldă, natura se comportă ca primăvara. Spațiile verzi din Cetatea Alba Carolina s-au umplut de margarete sălbatice. Cu doar o săptămână înainte, de Crăciun, pe o stradă din Alba Iulia apăruseră ghioceii.

margarete-salbatice-inflorite-aba-iulia-1-ian-2023
La Alba Iulia, margaretele sălbatice au înflorit în prima zi din 2023. Sursa foto: albaiuliainfo.ro

Noul an a venit cu temperaturi-record pentru această perioadă a anului, spun meteorologii. Este mult mai cald decât în mod obișnuit, iar temperaturile aduc aminte mai degrabă de primăvară decât de mijlocul iernii. De altfel, ziua de sâmbătă a fost cea mai caldă zi de 31 decembrie din ultimii ani, a declarat la Digi24 Diana Giurgiu, meteorolog ANM.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri