Video Primele ore de relaxare în România. Tinerii au ieșit noaptea, după ora 23:00 să petreacă: „Asta da viață! Parcă am ieșit de la pârnaie”

Data publicării:
relaxare-restrictii-bucuresti
Primele ore de relaxare a restricțiilor în București. Foto: Captură Digi24

Primele ore din noaptea în care au intrat în vigoare noile măsuri de relaxare au fost sărbătorite din tineri, afară, fără măști de protecție. Masca mai rămâne obligatorie în aer liber doar în zone aglomerate, iar circulația pe timp de noapte nu mai este restricționată. 

În Piața Constituției, strigătele de bucurie, muzica și turatul mașinilor au răsunat de departe. Unii dintre cei care s-au bucurat de noile relaxări și-au petrecut o bună parte din noapte în mijlocul pieței. În urma lor au rămas aruncate măști de protecție și coji de semințe.

„Parcă am ieșit de la pârnaie”, spune unul dintre tinerii care au ieșit noaptea trecută în Piața Constituției pentru a sărbători relaxarea restricțiilor.

După șase luni în care masca a fost obligatorie în toate spațiile publice, deschise și închise, autoritățile au decis că purtarea acesteia nu mai este necesară în spațiile deschise. Există, totuși, și unele excepții de la regulă – în zone aglomerate precum piețe, masca trebuie în continuare purtată.

Sunt și unii oameni care consideră că relaxarea a venit prea repede:

„N-am avut Covid, sunt vaccinată și cu rapel și port în continuare mască pentru siguranța noastră și a celorlalți. Cu relaxarea, eu aș mai fi așteptat”

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri