Procesul Colectiv. Victimă: Am văzut oameni care ardeau de jos în sus. La urgențe nu ne-au băgat în seamă

Data publicării:
lumanari aprinse la locul incendiului din colectiv
Lumănări în memoria victimelor din incendiul din clubul Colectiv. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Azi au fost audiați alți zece martori în dosarul Colectiv. Printre ei s-au numărat solistul Vița de Vie, Adrian Despot, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Declarația unei tinere care a rămas blocată în container în momentul în care flacăra ucigașă a trecut peste oameni, arzând totul în cale, este cutremurătoare. Tânără povestește cum a văzut „oameni care ardeau de jos în sus”. În plus, susține aceasta, la Spitalul Pantelimon nu a fost băgată în seamă și a fost nevoită să profite de neatenția persoanei de la recepție pentru a se strecura în secția de urgențe.

„Am încercat să o trag pe prietena mea afară, dar nu am reușit pentru că am căzut în container.

Judecător: Au căzut și alte persoane?

O, da. Și peste mine au căzut oameni. M-am speriat foarte tare și nu mai puteam respir. Am început dau din picioare. Am văzut oameni care erau în picioare și ardeau de jos în sus. Când s-a deschis ușa flacăra a ajuns la noi, în container. Oamenii care erau în picioare au luat foc. Am văzut cum luau foc și de frică mi-am pus geaca de piele peste cap. Când am simțit nu mai sunt persoane peste mine am încercat caut telefonul în geacă. Nu îl găseam pe iubitul meu și l-am sunat. Mi-am imaginat ieșise. I-am spus unde sunt și a venit după mine. S-a târât pe brațe ca ajungă la mine, eu nu mai puteam merge și m-a luat în brațe. Paradoxal, norocul meu a fost am căzut, altfel luăm foc și eu.

Am ajuns la Spitalul Pantelimon pentru că nu puteam respira și prietena mea era arsă pe picioare din cauza dresului. Și eu am avut pe picioare mai multe leziuni care au trecut însă în câteva săptămâni.

Doamna de la recepție nici nu ne-a băgat în seama. Vorbea la telefon. La un moment dat s-a deschis ușa de la urgențe și am fugit acolo. Le-am spus că nu pot să respir și nu mă pot ține pe picioare. M-au pus pe un pat care nu avea nici cearceaf. Mi-au pus doar o masca de oxigen. Eu în partea de jos nici nu mai eram îmbrăcată. Le-am spus că îmi e foarte frig și mi-au dat o pătură murdară. Am tras luni de zile din cauza acelei pături. M-am îmbolnăvit. Am cerut apă și mi-au dat dintr-un pahar din care băuseră ei apă. L-au spălat și mi-au dat apă de la robinet.

M-am întors luni la spital pentru că în continuare expectoram. Am stat mai bine de zece ore și mi-au spus că îmi fac internare pentru că joi și lunea viitoare vin doi medici să îmi facă niște controale la plămâni și inima. Am refuzat internarea. Mi-a fost silă de condițiile care erau acolo și de modul în care m-au tratat.

Și acum mă trezesc noaptea și retrăiesc clipele acelea. Sunt extrem de irascibilă și nu mai am deloc răbdare. Am fost sub tratament la o clinică privată. Tot acolo m-am tratat și de infecțiile ginecologice cu care m-am trezit după ce am fost învelită în pătură aceea murdară”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe câți bani cântă la nunți Irina Loghin, în 2024! Suma nu este deloc mică, de ce cere atât
Digi FM
Cum a cucerit planeta unul dintre cei mai de succes dăunători din lume
Pro FM
Fiul cel mare al lui Gwen Stefani a împlinit 18 ani. Mesajele emoționante ale părinților săi: „Te iubesc!”
Film Now
Filmul care a câştigat trofeul Palme d'Or la Cannes 2024. Greta Gerwig: Este magnific. Ne-a frânt inimile
Adevarul
Nu mai știm să spunem „nu". De ce tremură părinții în fața copiilor
Newsweek
VIDEO Instructorii români își iau rămas bun de la militarii ucraineni. F-16, în luptă din iunie
Digi FM
Un cal a fost plimbat cu o mașină de lux. Imaginile sunt virale: „Nu fiți răutăcioși. E Moldova, nu Austria!”
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Cinci alimente comune care pot fi mortale pentru animalele de companie. La ce trebuie să aibă grijă...
Film Now
Keanu Reeves, îndrăgostit până peste cap de Alexandra Grant. Cum a fost surprins actorul din „Matrix” alături...
UTV
Livia Eftimie a postat primul mesaj dupa divortul de Catalin Bordea. „Cateodata iti vine sa mori. Doar pentru...