Video Proprietarii magazinelor de cartier, despre ordonanța ieftinirii: Nu are cum să se întâmple. Nu mai aducem produsul dacă nu iese profit

Data publicării:
vanzator intr-un magazin de cartier
Proprietarii magazinelor mici, de cartier, sunt îngroziți de ideea Guvernului și încearcă să găsească soluții ca să scape de faliment. Foto: Captură TV Digi24

Ordonanța ieftinirii alimentelor de bază, acea listă cu 14 produse de bază care au deja prețuri mici, a fost adoptată de Guvern. Pe tot lanțul comercial, măsura este contestată și a primit critici inclusiv de la Consiliul Concurenței. Specialiștii au atras atenția că s-ar putea ajunge la penurie, dar și la scumpiri în cazul celorlalte produse, care nu sunt vizate de plafonarea adaosului comercial la 20%. Proprietarii magazinelor mici, de cartier, sunt îngroziți de ideea Guvernului și încearcă să găsească soluții ca să scape de faliment.

Proprietar: Nu o să le mai luăm dacă nu avem profit, nu?
Proprietar: Ideea e că, în mare, noi suntem afectați, oricum, de supermarketuri! Existăm prin inerție, că picură! Și dacă se mai întâmplă și chestia asta... îți dai seama că nu e de bine! Eu, că nu am capacitate la palet, îmi dă preț mai scump decât le iese lor în supermarket, la raft, prețul final!
Angajată: Pot să reducă, cu cât vor! Tu vinzi cu cât vrei!
Proprietar: Cum sunt promoțiile la mall... Se ridică prețul cu o lună înainte, și în ziua promoției te duci și zici „mamă, e la reducere”, dar, de fapt, îl cumperi la prețul la care era acum o lună și o zi!

Proprietar: Nu au cum să scadă, pentru că nu ai cum să îmi spui mie cât să câștig eu, asta e o tâmpenie ca să câștige ei niște voturi! Nu are cum să se întâmple! Păi, cum, îți spun eu ție, dacă muncești de dimineața până seara câți bani să iei?

Proprietar: Oricum suntem loviți din toate punctele noi, așa că...

Proprietar: Dau faliment unul după altul! Dau faliment magazinele mici, unul după altul!
Soția proprietarului: Vă zic eu cum îl afectează! Sunt vânzări scăzute, taxe mărite, prin salarizări și prin altele, și profit mai mic, cum credeți că îl afectează?
Proprietar: Și pierderi multe, care pe ei nu-i interesează, ca stat, că pierzi tu, că plătești angajatul în plus, că pierzi, că arunci din marfă, că nu se vinde. Nu știu ei așa ceva, ei știu să încaseze și atât!

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri