Răspunsul SUA pentru Rusia: acordarea de vize, suspendată temporar

Data actualizării: Data publicării:
colaj trump-putin

Acordarea de vize pentru Statele Unite ale Americii va fi suspendată temporar în Rusia începând de miercuri, 23 august. Măsura este justificată de americani prin reducerea personalului diplomatic ordonată de Moscova, ca ripostă la noile sancțiuni americane.

Din cauza limitei impuse de guvernul rus cu privire la numărul personalului diplomatic autorizat să se afle în Rusia, toate operațiunile legate de acordarea de vize, în afara celor pentru imigrare, vor fi suspendate la 23 august, înainte de a se relua de la 1 septembrie, dar numai la Moscova”, a indicat Ambasada SUA din Federația Rusă, printr-un comunicat citat de AFP, Reuters și RIA Novosti.

Această reducere a serviciilor consulare pe teritoriul Rusiei înseamnă de fapt că, de la 1 septembrie, acei cetățeni ruși care vor dori să călătorească în SUA vor trebui să se deplaseze la Moscova pentru vize, întrucât consulatele americane din regiuni nu vor mai efectua respectiva procedură.

Decizia SUA vine după ce președintele rus Vladimir Putin, reacționând la noile sancțiuni impuse de Congresul SUA împotriva Rusiei, a cerut Washingtonului să-și reducă personalul diplomatic de la ambasadă și consulatele din Federația Rusă cu 755 de persoane până la 1 septembrie.

„M-am gândit că este vremea să arătăm că nu vom lăsa lucrurile fără răspuns”, declara Putin. Casa Albă reacționa, calificând decizia Moscovei de a cere reducerea personalului diplomatic drept „regretabilă și nedreaptă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri