RATB refuză să vorbească despre cazul vatmanului care a despărțit un bunic de nepoata lui

Data publicării:
tramvaie

Regia Autonomă de Transport Bucureşti refuză să dezvăluie, potrivit adevarul.ro, dacă au încheiat cercetarea cu privire la vatmanul care a închis ușile tramvaiului 1 înainte ca bunicul unei fetițe să poată coborî din mijlocul de transport în comun. Fetița rămasă în stație a început să fugă după tramvai, speriată.

Oficialii RATB refuză să spună și dacă vatmanul a fost suspendat pe perioada anchetei sau dacă acesta se află în continuare pe traseu. De altfel, și primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut conducerii RATB demiterea bărbatului.

CITEȘTE ȘI: Copil rămas singur în stație, după ce vatmanul a închis ușile tramvaiului înainte ca bunicul său să coboare. Fetița a alergat pe șine după tramvai

„Vedem aproape zilnic incidente ce au în centrul atenţiei angajaţi ai RATB. De ce se întâmpla asta? Nu pentru că la RATB nu ar există profesionişti, ci pentru că există o lipsă acută de management. Iar ‘Peştele de la cap se împute’. Atunci când impui în funcţii de conducere oameni fără experienţă, singura calitate fiind obedienţa faţă de şef, evident că nici lucrurile nu pot funcţiona“, a explicat George Manciu, fost director executiv al Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Acesta este de părere că o concediere a vatmanului nu ar rezolva problema, mult mai profundă. Manciu spune că soluția în aceasta situație este tratarea problemelor grave din RATB.

„La RATB s-au angajat rude, prieteni sau colegi de partid, nu după criterii profesionale. Evident că aceşti angajaţi nu pot performa. Este unul dintre motivele pentru care vedem această lipsă de respect faţă de călători, colegi sau locul de muncă. Soluţia este să previi o tragedie, iar pentru asta ar trebui să se renunţe la angajările de partid şi să se dea examen pe bune pentru toate funcţiile de conducere“, a mai spus George Manciu.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri