Reacția ambasadei ruse după ce o geantă a fost uitată în faţa sediului său: „O încercare a duşmanilor Rusiei de a provoca panică”

Data publicării:
ambasada rusiei la bucuresti, cu steagul rusiei deasupra
Ambasada Rusiei la București se află pe Bd. Kiseleff. Foto: Facebook / Ambasada Rusiei în România

Ambasada rusă în România a reacționat duminică dimineață în cazul genții uitate sâmbătă pe trotuar vizavi de clădirea reprezentanței diplomatice, incident care a provocat intervenția echipelor antitero. Deși admite că a fost vorba de un obiect „rătăcit”, ambasada vorbește despre o „încercare deliberată a duşmanilor Rusiei de a provoca panică” şi de a împiedica votul cetățenilor ruși la alegerile prezidențiale din Rusia”.

„Un obiect suspect rătăcit (geantă) a fost descoperit în fața clădirii Ambasadei Rusiei din București. Reprezentanții forțelor de ordine din România sosiți la fața locului au efectuat acțiunile operative necesare. În timpul inspecției, nu au fost găsite obiecte periculoase.

Putem presupune că acest incident este o încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a provoca panică și de a împiedica votul cetățenilor ruși la alegerile prezidențiale din Rusia de astăzi de la București. Îi asigurăm pe toți răuvoitorii că astfel de provocări sunt sortite eșecului. Sunt respectate toate măsurile de securitate necesare pentru organizarea și desfășurarea votului, precum și pentru a asigura cetățenilor noștri dreptul lor constituțional.

Vă reamintim că atât legislația rusă, cât și cea română prevăd răspunderea penală pentru obstrucționarea exercitării drepturilor electorale sau a activității comisiilor electorale, ca să nu mai vorbim de celelalte articole din codurile penale ale celor două țări aplicabile acestei situații”, a transmis serviciul de presă al ambasadei într-un comunicat, duminică dimineață.

Sâmbătă au fost alertate echipele antitero, după ce a fost semnalată prezența unui rucsac suspect în fața sediului ambasadei ruse de pe Bulevardul Kiseleff. Alerta s-a dovedit a fi falsă: era vorba de fapt despre geanta unei femei, uitată pe trotuarul de vis a vis de ambasadă.

Duminică este a treia şi ultima zi a scrutinului prezidenţial din Rusia, în urma căruia preşedintele Vladimir Putin va obţine un nou mandat. Putin a acuzat Kievul că a încercat să perturbe alegerile prin intensificarea atacurilor cu drone şi rachete în interiorul Rusiei şi pe teritoriul ucrainean deţinut de Moscova.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri