Reacția lui Ștefan Mandachi la atacul lui Liviu Dragnea privind protestul #șîeu

Data actualizării: Data publicării:
stefan mandachi digi24

Astăzi românii au demonstrat că pot fi o voce unită pe care politicienii trebuie să o asculte. La ora 15.00, timp de 15 minute, zeci de mii de oameni, din întreaga ţară, s-au oprit din ce făceau ca să le atragă atenţia celor de la putere că România are nevoie de autostrăzi. În acest timp, la Suceava, Ştefan Mandachi, omul de la care a pornit mişcarea #șîeu, inaugura în mod simbolic primul metru de autostradă al Moldovei, înconjurat de aproape 2.000 de oameni.

Sunt copleșit de solidaritatea care a fost între români astăzi. Sunt foarte multe companii din România care au reacționat pozitiv. Acele mari companii sau corporații care nu au manifestat pentru autostrăzi probabil că nu au nevoie de drumuri”, a spus omul de afaceri la Digi24.

Întrebat cum comentează atacul lui Liviu Dragnea, președintele PSD, care l-a acuzat că „face circ” și a spus că putea dona unor case de copii banii cu care a construit metrul de autostradă, Mandachi a spus: „Nu vreau să comentez reacția asta: dacă sunt la 2 metri sub pământ nu mai pot să folosesc 100.000 de euro”, a spus Ștefan Mandachi. El făcea referire la faptul că, în lipsa autostrăzilor, pe șoselele din România au loc multe accidente grave.

Nu comentez declarații politice pentru că nu fac politică. E problema lui”, a adăugat Mandachi.

Astăzi, la ora 15.00, omul de afaceri a dat startul protestului #șîeu: „Dacă ești profesor, lasă elevii cu 15 minute mai mult în pauză, dacă ești zidar, lasă mistria jos pentru 15 minute, dacă ești șofer, trage mașina pe avarie pentru 15 minute, dacă vrei să pleci din România mai stai 15 minute. Vreau să dau startul manifestului național solidar românesc: 15 minute. Start!”

A fost salutat cu claxoane și aplauze.

Vă mulțumesc din inima mea celor prezenți. Vreau să mulțumesc sucevenilor, concetățenilor din Sf Ilie, țăranilor mei, polițiștilor, preoților, inginerilor, contabilor, oamenilor de rând. E un moment unic în istoria României. Nu am trăit niciodată un astfel de moment de solidaritate între toți românii, fie că fac parte dintr-un partid, fie că sunt doctori, avocați, sunt de altă profesie. Avem o șansă unică să restartam România acum. Am fost pesimist puțin când am spus cum ar fi dacă am fi un milion, 5 milioane. Din sursele pe care le am, suntem în jur de 13-14 milioane solidari. 99% din feedback e pozitiv, românii sunt, pentru prima dată după 30 de ani, uniți”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri