Reacția Republicii Moldova după ce un oficial rus a amenințat cu distrugerea podului Galați-Giurgiulești

Data actualizării: Data publicării:
Moldova si Rusia steaguri
Foto: Getty Images

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat de Ministerul de Externe de la Chișinău pentru a oferi explicații în legătură cu amenințările guvernatorului prorus al regiunii Herson, care a spus că rușii vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești care face legătura dintre România și Moldova, informează TV8.md.

„Republica Moldova condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federației Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră. Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse în Republica Moldva, solicitându-i explicații corespunzătoare”, a transmis Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului moldovean de externe.

Guvernatorul prorus al regiunii Herson a amenințat, joi, că rușii vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești care face legătura dintre România și Moldova. Amenințările au fost făcute după ce ucrainenii au lovit podul care leagă Crimeea anexată de regiunea Herson. „Știm coordonatele podurilor din regiunea Odesa și a podului Giurgiulești, care au aparținut cândva Ucrainei, dar au fost predate de regimul Iușcenko. Un răspuns foarte serios va veni foarte curând”, a declarat Vladimir Saldo, guvernatorul prorus al regiunii Herson.

Podul rutier Galați – Giurgiulești face legătura între România și Moldova. Podul peste Prut a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 metri. Acesta contribuie la fluidizarea circulației între România și Moldova și totodată, crește rolul Republicii Moldova ca legătură între UE și Ucraina. Podul a fost reabilitat anul trecut. Valoarea lucrărilor, de circa 8 milioane RON, a fost asigurată în totalitate de Guvernul României.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri