Reacţia sculptorului a cărui lucrare a fost lovită cu piciorul de o femeie la Iași: „Cred că a fost instigată”

Data publicării:
hidra iași
Sculptura „Hidra” va rămâne expusă în centrul Iaşiului timp de o lună. Colaj foto / surse foto: captură video Facebook

Sculptorul Costin Ioniţă s-a declarat uimit de reacţia violentă a femeii care a lovit cu piciorul lucrarea sa expusă în centrul Iaşiului, imagini care s-au viralizat în spațiul public. Artistul a spus că îi este milă de femeia respectivă și crede că a fost instigată, precizând că nu va depune plângere la poliţie împotriva ei.

„Am rămas uimit când am văzut acele imagini cu femeia lovind lucrarea cu piciorul. Credeam că reacţiile negative rămân în online, nu mă aşteptam la aşa ceva. Îmi e şi milă de doamna respectivă. Suntem în an electoral şi văd cum unii încearcă să profite. Nu depun plângere la Poliţie, pentru că nu vreau să îi fac rău acelei femei. Dar cred că a fost instigată“, a declarat sculptorul Costin Ioniţă, citat de News.ro.

Întrebat dacă s-a gândit să aibă o discuţie cu femeia respectivă, Costin Ioniţă a răspuns: „Am plecat deja din Iaşi, dar dacă aş fi fost acolo, probabil că aş fi luat în calcul să vorbesc cu ea“.

El a precizat că a discutat în cursul dimineţii cu reprezentanţii poliţiei ieşene şi că poliţiştii l-au asigurat că vor fi luate măsuri pentru siguranţa lucrării.

De altfel, în cursul zilei de joi autorităţile au montat garduri metalice în jurul statuii.

„Extremismul nu e o chestie minoră”

Sculptorul Costin Ioniţă susţine că i se pare ciudat ca astfel de manifestări să apară în an electoral, mai ales că nu este o lucrare nouă, ci a mai fost expusă în ţară, dar şi în străinătate.

„Extremismul nu e o chestie minoră şi ar trebui să reacţionăm la astfel de manifestări. Există o tendinţă anti-UE, anti-Ucraina, anti-globalizare, se vede tot mai evident şi nu putem lăsa aşa lucrurile“, a precizat sculptorul Ioniţă.

El a precizat că proiectul Luna sculptorilor organizat la Iaşi, în cadrul căruia şi-a expus lucrările, este un eveniment de talie europeană şi că nu se gândeşte să scurteze perioada expunerii statuii în centrul Iaşiului.

„Din gâtul ăstuia ies nişte şerpi”

Poliţiştii ieşeni au anunţat miercuri că fac cercetări, după ce în spaţiul public au apărut imagini care arată cum o femeie loveşte cu piciorul o statuie expusă în centrul Iaşiului în cadrul proiectului „Luna sculptorilor“. Femeia se arată revoltată că lucrarea ar reprezenta nişte şerpi şi susţine că ar trebui dărâmată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Opera de artă, intitulată Hidra, a fost realizată de sculptorul Costin Ioniţă şi a fost expusă şi în Bucureşti în anul 2012, aceasta simbolizând lipsa de verticalitate şi umanitate a clasei politice româneşti.

Pe site-ul wowiasi.ro au apărut imagini în care o femeie se arată revoltată de modul în care arată statuia expusă în Iaşi şi o loveşte cu piciorul.

„Mai venim cu cineva şi să dărâmăm, să tăiem asta. Din gâtul ăstuia ies nişte şerpi, nu are cum să fie nişte flori“, spune femeia.

De asemenea, o altă femeie îşi face cruce în faţa statuii şi spune că a venit să vadă creaţia cu ochii ei.

„Nu am putut să adorm azi-noapte după ce am văzut-o pe internet şi am venit aici să văd cu ochii mei”, a precizat ieşeanca.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri