Reacția Uber la decizia Primăriei Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
German Court Bans Uber Service Nationwide
BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 02: In this photo illustration, a woman uses the Uber app on an Samsung smartphone on September 2, 2014 in Berlin, Germany. Uber, an app that allows passenger to buy rides from drivers who do not have taxi permits, has had its UberPop freelance driver service banned in Germany after a complaint by Taxi Deutschland, a trade association of taxi drivers in the country. The company, which operates in 42 countries over 200 cities worldwide, plans to both appeal the decision made by a court in Frankfurt as well as, at the risk of heavy fines, continue its services in Germany until a final decision has been made on the matter. (Photo by Adam Berry/Getty Images)

A apărut prima reacție după ce consilierii municipali au decis că Uber şi Taxify vor deveni ilegale în Capitală, dacă administratorii lor nu-şi vor înfiinţa dispecerate. De astăzi, primăria generală a impus reguli noi şi pentru taximetrişti, după cum a anunţat primarul Gabriela Firea. Nu vor mai avea voie să refuze curse, trebuie să fie îmbrăcaţi decent şi nu au voie să vorbească la telefon sau să trimită SMS-uri în timpul călătoriilor. 

German Court Bans Uber Service Nationwide
FOTO: Guliver/Getty Images)

„La o primă vedere, modificările aduse azi în Consiliul Primăriei nu afectează serviciile ca Uber. Analizăm și vom reveni cu puncte de vedere sau propuneri în perioada următoare, pentru a evita posibile interpretări abuzive. Vrem să fim partenerii Primăriei București”, au declarat oficialii Uber.

Uber România a declarat în nenumărate rânduri că dorește să coopereze atât cu autoritățile, cât și cu ceilalți parteneri din industria transportului pentru a găsi o soluție viabilă, care să vină în întâmpinarea șoferilor parteneri, utilizatorilor, dar și a orașului.

Uber este prezent în patru orașe și are peste 450.000 de utilizatori România, a doua mare piață în Europa Centrală și de Est, după Polonia. Este, totodată, a cincea piață în UE, unde compania este prezentă în 21 de state membre și peste 60 de orașe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri