DOCUMENT. Restricțiile în Capitală intră în vigoare de la miezul nopții. Certificatul verde va fi obligatoriu

Data actualizării: Data publicării:
oameni cu masti pe strada
Restricțiile în Capitală intră în vigoare de vineri noaptea. Foto: Foto GettyImages

Capitala se apropie de incidența 4 la mie, însă oficial nu este încă în scenariul roșu. Vineri, Bucureștiul a ajuns la 3,77, iar în urma unei ședințe la Prefectura Capitalei s-a luat decizia ca noile măsuri să intre în vigoare din această noapte. Altfel spus, de la ora 00.00 certificatul verde devine obligatoriu pentru mai multe activități. 

Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a precizat că noile măsuri vor intra în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă. 

Vezi aici Hotărârea Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență privind restricțiile din Capitală.

În urma hotărârii CMSU, în București, adunările publice precum mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu un număr maxim de 100 de participanți. Restaurantele și cafenelele trebuie să primească clienți, astfel încât să nu se depășească 50% din capacitatea spațiului și să intre doar persoane care prezintă certificatul verde. În sălile de spectacole, concerte și la proiecțiile de film este obligatorie intrarea cu certificatul Covid, iar capacitatea maximă de 50% nu poate fi depășită. Documentul va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.

Conform proiectului de hotărâre, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID.

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 3,77, față de 3,65 cu o zi în urmă. Incidența cazurilor de COVID-19 în București a trecut de 3 la mie miercuri, 22 septembrie, la ora 10.00, însă Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit abia astăzi pentru a decide noile restricții. 

Citește și: Arafat: Intrarea în zona de food-court din mall-uri se va face doar cu certificatul Covid

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri