Robert Negoiţă îi cere lui Nicuşor Dan să se întâlnească pentru a găsi o soluţie în privința Parcului IOR sau să-și dea demisia

Data publicării:
incendiu in parcul ior, noaptea
Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată din parcul IOR.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, îi cere primarului Capitalei, Nicuşor Dan, să acţioneze în instanţă pentru anularea deciziei de retrocedare a 12 hectare din Parcul IOR şi îi propune o întâlnire, pentru a găsi o soluţie în acest caz, sau să renunțe la funcția de primar.

Aflat în Parcul IOR, afectat marţi seara de un incendiu de vegetaţie, Negoiţă i-a reproşat primarului general că, deşi a promis că în şase săptămâni va analiza posibilitatea atacării în instanţă a deciziei de retrocedare, au trecut deja şase luni, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

„Fac un apel către primarul general: domnule Nicuşor Dan, aţi promis să luptaţi pentru cetăţeni. Aţi venit aici, la faţa locului, şi aţi spus că şase săptămâni o să faceţi analiză. Cu ce vă putem ajuta? Vă stau la dispoziţie să facem o întâlnire. Haideţi să ne întâlnim să găsim soluţii pentru această zonă de Bucureşti, această bucată atât de importantă. Era un plămân al oraşului şi acum e distrus în halul ăsta. Domnule Nicuşor Dan, lăsaţi prietenia cu ticăloşii şi luptaţi pentru oamenii cărora le-aţi promis în alegeri că sunteţi de partea dumnealor”, a spus Negoiţă într-un live transmis pe Facebook, potrivit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El l-a îndemnat pe Nicuşor Dan să renunţe la funcţia de primar general dacă nu are curajul să ia anumite decizii. Totodată, a reiterat că Primăria Sectorului 3 nu are posibilitatea să atace decizia de retrocedare în instanţă.

Negoiţă a dat asigurări că nu va elibera autorizaţii pentru construcţii în parc.

„Nu va construi niciodată nimic nimeni aici, în această zonă, atâta vreme cât sunt eu aici. Pentru că e incorect, este aberant, este ilegal. Nu se poate construi în parc. Nu mai încercaţi niciun fel de modalitate. Atâta vreme cât trăiesc şi atâta vreme cât sunt aici, nu va fi niciun fel de autorizaţie pentru nimic în această zonă”, a spus el.

Primarul a mai precizat că, în urma incendiului care a afectat marţi seara 4.000 de metri pătraţi, în porţiunea respectivă de parc este „pârjol” şi „nenorocire”.

„Uitaţi cum arată! Ars, iar. Evident că dau foc ticăloşii aici. Evident că vor să distrugă vegetaţia. Să ne spună că, vezi Doamne, nu e spaţiu verde aici. Au fost copaci. Uitaţi cum i-au pârjolit aceşti nenorociţi, aceşti ticăloşi cu care ne luptăm de mai bine de zece ani”, a spus Negoiță.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri