20 de incendii în 2 ani în partea retrocedată a parcului IOR. Viceprimar: „Sunt 100% sigur că vorbim despre o mână criminală”

Data publicării:
incendiu in parcul ior, noaptea
Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată din parcul IOR.

Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, spune că în zona retrocedată a Parcului IOR au avut loc 20 de incendii în ultimii doi ani.

„Au fost 13 incendii în 2023 şi 7 incendii în 2022. Se vede clar că sunt incendii provocate intenţionat. Nu se întâmplă nicăieri în lume să ai 20 de incendii în câteva luni, fix în acest perimetru destul de mic, dacă stăm să ne raportăm la mărimea întregului Parc IOR. Pe lângă aceste incendii, ştim foarte bine că întâi copacii au fost găuriţi, apoi stropiţi cu substanţe inflamabile şi de-abia apoi, după ce vegetaţia s-a uscat, au început să apară incendiile”, a exprimat oficialul USR, citat de Agerpres.

„Am suspiciuni rezonabile că parcul a intrat mai puţin legal în posesia proprietarilor, la fel cum sunt 100% sigur că vorbim despre o mână criminală şi nu un nefericit accident”, a spus Judele, despre incendiul uriaș de marți seara.

El a adăugat că, în cadrul Consiliului Local Sector 3, reprezentanţii USR au promovat un proiect, conform căruia în Parcul IOR să existe un post fix al poliţiei locale. Judele îi reproşează primarului Sectorului 3 că nu pune în aplicare această hotărâre.

„Primarul Sectorului 3 nu pune în aplicare hotărârea Consiliului Local, unde s-a decis instalarea unui punct fix de poliţie locală şi nici cetăţenii nu pot lua legătura cu cei de la Poliţia Locală în timp real, ca să poată reclama, iar Poliţia Locală să se poată prezenta la locul respectiv. Deci au făcut tot posibilul cei din Primăria Sectorului 3 să blocheze sesizările”, a susţinut el.

Un incendiu a izbucnit marţi seara în Parcul IOR din Capitală. Flăcările au afectat o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri