Român condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie, pentru o faptă comisă de 1 decembrie

Data actualizării: Data publicării:
romani

Doi români au fost condamnați la închisoare în Marea Britanie, după ce și-au ucis în bătaie colegul de apartament, tot român, anul trecut, pe 1 decembrie, relatează BBC News.

Victima, Mihai Cernat, a fost bătut de cei doi în apartamentul pe care toți trei îl închiriaseră pe Oxford Street. El a murit la spital, patru zile mai târziu.

Unul dintre cei doi bătăuși, Florin Hapliuc, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață, în timp ce al doilea, Iasmin Florian, de 30 de ani, va sta 13 ani în spatele gratiilor.

Cei doi au fost găsiți vinovați pentru omor deosebit de grav și condamnați de o instanță din Sheffield.

Cei trei bărbați sărbătoriseră de Sfântul Andrei și consumaseră mult alcool. La un moment dat, a izbucnit o ceartă între ei care a scăpat apoi de sub control. „A fost un incident tragic pe fondul consumului de alcool”, a declarat inspectorul care s-a ocupat de caz.

„Acești bărbați erau prieteni și colegi de apartament, ieșiseră să se cinstească de Sfântul Andrei, o sărbătoare națională în România, dar nu au știut când să se oprească”, a mai adăugat acesta.

Condamnările au fost influențate și de violența cu care a fost ucis Cernat. „Este vorba despre un nivel de violență mult peste ce te-ai aștepta de la o ceartă la beție între prieteni”, spune inspectorul.

Hapliuc, românul condamnat la închisoare pe viață, va putea formula o cerere de eliberare condiționată, însă până atunci trebuie să petreacă cel puțin 12 ani în spatele gratiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri