Români păcăliți cu mașini de lux furate: Polițiștii au efectuat percheziții la contrabandiști din București

Data publicării:
masina
Polițiștii au descins joi la contrabandiștii de mașini de lux din București

Polițiștii au descins joi la contrabandiștii de mașini de lux din București. Metoda prin care operau aceștia era următoarea: păcăleau asiguratorii să aducă mașinile în România și apoi le vindeau mai departe. Au reușit astfel să păcălească 5 români să cumpere, de bună credință, autoturisme furate în valoare de 400 de mii de euro.

"La data de 15 noiembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară şi opt mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, prejudiciul fiind de 400.000 de euro", informează Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

În urma cercetărilor, s-a stabilit că persoane de cetăţenie străină ar desfăşura activităţi infracţionale privind traficul internaţional cu autoturisme de lux, care ar fi sustrase din mai multe ţări, având ca mod de operare fraudarea asiguratorului şi introducerea lor pe teritoriul României.

"Din cercetări s-a stabilit că, prin falsificarea documentelor de provenienţă a maşinilor şi folosirea acestor documente cu ocazia omologării lor la instituţia abilitată şi la înmatricularea definitivă în ţara noastră, autoturismele ar fi introduse în circuitul legal şi ar fi vândute persoanelor de bună credinţă. De asemenea, sunt efectuate investigaţii cu privire la circuitul a cinci autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 400.000 de euro".

Cercetările au condus către trei persoane, doi bărbaţi, în vârstă de 25, respectiv 40 de ani şi o femeie, în vârstă de 32 de ani, bănuite de comiterea faptelor. În sarcina acestora s-au reţinut trei infracţiuni de tăinuire, trei infracţiuni de înşelăciune, zece infracţiuni de fals intelectual şi zece infracţiuni de uz de fals.

În urma percheziţiilor efectuate miercuri, au fost găsite şi ridicate mijloace materiale de probă de interes în cauză.

Totodată, au fost depistaţi şi conduşi la audieri femeia şi bărbatul în vârstă de 25 de ani în vederea continuării cercetărilor. Cele două persoane a fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală, precizează DGPMB.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, Biroul Naţional Interpol, precum şi de sprijinul Unităţii Naţionale de Informaţii privind Pasagerii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri