"România va continua să fie alături de Ucraina!" Mesajul consilierului prezidențial Bogdan Aurescu, la reuniunea de la Jeddah

Data publicării:
bogdan aurescu, 'ine ochelari ]n m\n[
Bogdan Aurescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Arabia Saudită găzduiește la Jeddah, începând de sâmbătă, o reuniune pe tema Ucrainei, la care participă reprezentanți din 40 de țări. Bogdan Aurescu, consilier prezidențial, participă din partea României la această întâlnire, pe care Kievul mizează să fie un succes diplomatic.

Reprezentanți ai 40 de țări au fost invitați la o reuniune pe parcursul acestui weekend, la Jeddah, Arabia Saudită, pentru a discuții pe tema războiului din Ucraina, la care Kievul speră să obțină un succes diplomatic.

„Asistând astăzi la reuniunea din Jeddah cu privire la principiile păcii pentru Ucraina, am exprimat sprijinul ferm al României pentru formula de pace a președintelui Zelenski și cele 10 zone ale sale”, a scris Bogdan Aurescu, într-un mesaj pe rețeaua de socializare X.

Consilierul prezidențial a mai făcut completări, prin alte două postări, pe aceeași rețea de socializare:
"Cerințele prealabile pentru începerea discuțiilor de pace sunt: Rusia să oprească ostilitățile, să-și retragă trupele și să respecte pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei. Doar Ucraina, ca victimă a agresiunii, poate decide când să înceapă discuțiile de pace."

Bogdan Aurescu a subliniat că România sprijină în continuare toate eforturile care se fac pentru pacea și victoria Ucrainei:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"România sprijină pe deplin viitorul Summit Global pentru Pace, cu cea mai mare participare din toate regiunile lumii. Orice pace viitoare trebuie să garanteze securitatea Ucrainei în interiorul granițelor sale recunoscute internațional și libertatea de a-și urma alegerile suverane, fără interferențe. România va continua să fie alături de Ucraina atâta timp cât este nevoie pentru a câștiga acest război!"

Printre țările participante la reuniunea de la Jeddah se numără China, India, Brazilia, Africa de Sud și mai multe state din Golf. Rusia exte exclusă de la această întâlnire.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri