Românul care a devenit unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din America

Data publicării:
peter

Povestea de succes a unui român care trăiește visul american a ajuns în publicațiile internaționale. CNN îi dedică un articol amplu lui Petre Georgescu, un român care a fugit în SUA în anii '50 și și-a construit o carieră la care mulți doar visează.

Petre Georgescu este CEO-ul unei companii internaționale de advertising, Young&Rubicam. S-a născut în 1939, iar în 1947 a fost separat de părinții lui, care nu au reușit să se mai întoarcă acasă după o călătorie în New York, din cauza Cortinei de Fier.

Georgescu a crescut cu bunicii, însă a fost arestat și trimis într-un lagăr de muncă la doar 10 ani. Acolo, el și frații lui au muncit timp de câțiva ani. În 1953, părinții lui, care primiseră cetățenie americană între timp, au stat de vorbă cu diplomați români, care le-au spus: „ori deveniți spioni pentru noi, ori nu vă mai vedeți copiii”. Părinții lui Petre Georgescu au refuzat, au contactat FBI-ul, iar povestea lor a fost relatată inclusiv de presa americană de la acea vreme.

Un membru al House of Foreign Affairs Committee și președintele Eisenhower s-au implicat personal pentru eliberarea băieților din lagăr, iar în 1954, ei au ajuns în SUA, din nou alături de părinții lor.

Acum, Petre Georgescu este un om de afaceri de succes, are cetățenie americană și militează pentru combaterea inegalității și discriminării la locul de muncă, dar și pentru reducerea diferențelor salariale dintre femei și bărbați.

„America este o țară de imigranți. Energia pe care imigranții o aduc în America este extraordinară. Ei mereu au privit SUA ca pe un tărâm al oportunităților, ca pe un loc în care pot învăța și în care își pot practica niște credințe sau valori pe care le au de mult timp. Acum, nu le mai recunoaștem aceste drepturi și spunem America pe primul loc”, a declarat Petre Georgescu pentru CNN.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri