Şaisprezece cetăţeni din Irak și Afganistan, prinși de poliția de frontieră la graniţa cu Ungaria

Data publicării:
1566377482221-6171-S4

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș au depistat un grup format din șaisprezece cetăţeni irakieni și afgani, care încerca să treacă ilegal frontiera în Ungaria, informează Poliția de Frontieră.

Potrivit instituției, în data de 21.08.2019, în jurul orei 02.00, pe timpul executării misiunilor specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, județul Bihor, au observat un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei.

Imediat a fost declanșată o acțiune în urma căreia persoanele au fost oprite la aproximativ 50 m față de linia de frontieră și conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din şaisprezece persoane, cetăţeni din Irak și Afganistan, toţi de sex masculin, cu vârste cuprinse între 15 şi 31 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Având în vedere aspectele constatate, în cauză se efectuează cercetări faţă de cetăţenii irakieni și afgani pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri