50 de oameni la spital, după ce au mâncat shaorma

Data actualizării: Data publicării:
shaorma

Mai bine de 50 de oameni au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat de la un fast-food din Iaşi. Aproape jumătate dintre ei sunt minori. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au închis pentru moment localul şi fac o anchetă.

Medicii spun că starea pacienților este stabilă deși toți au ajuns la camera de gardă acuzând o stare severă de rău, febră și tulburări digestive.

Primii pacienți au ajuns la spitalul de boli infecțioase încă din timpul nopții. Acum mai sunt 38 de persoane internate, printre care și copii.

Jumătate dintre pacienți ai vârste cuprinse între 12 și 18 ani. Aceștia le-au spus medicilor că au mâncat ieri, la un fast-food din oraș.

În cazul tuturor celor care au ajuns la spital s-a identificat aceeași sursă de îmbolnăvire, însă nu toți au fost internați.

Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă, s-au luat mostre de mâncare din bucătăria fast-food-ului, iar inspectorii sanitari bănuiesc că de vină ar fi fost maioneza folosită la prepararea produselor.

Fast-food-ul rămâne închis până la clarificarea situației. Dacă angajații au folosit alimente care au pus în pericol sănătatea clienților, unitatea va fi amendată și există și varianta să fie închisă definitiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri