Anthony Fauci, despre transmiterea COVID-19 la copiii sub 10 ani: Este sub semnul întrebării

Data publicării:
Un barbat din Spania aleargă impreuna cu fiicele sale in prima zi dupa ce copiii au avut voie sa iasa din case, ca urmare a pandemiei de coronavirus
Foto: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Epidemiologul american Anthony Fauci arată că încă există semne de întrebare privind transmiterea virusului SARS-CoV-2 la copiii de sub 10 ani. Pe de altă parte, el dă asigurări că dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirus se mişcă destul de repede.

Specialiştii nu au adunat încă suficiente date despre infectările în cazul copiilor până în 10 ani, afirmă dr. Anthony Fauci.

„Există un studiu recent care arată că în cazul copiilor de la 10 la 19 ani se transmite virusul la fel de eficient adulţilor, precum adulţii îl transmit adulţilor. Lucrurile care se întâmplă între 0 şi 10 ani nu sunt la fel de clare, aşa că trebuie să adunăm mai multe date, deoarece nu avem toate informaţiile pe care am dori să le avem despre infecţiile în cazul copiilor”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru alergii şi boli infecţioase din SUA.

O cercetare efectuată de Centrul sud-coreean pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor relevă că copiii mai mici de 10 ani transmit coronavirusul cu o frecvenţă mai redusă decât adulţii, dar riscul nu este zero. În schimb, copiii cu vârste între 10 şi 19 ani pot transmite coronavirusul cel puţin la fel de mult ca adulţii.

Editor: B.P:

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri