„Avem nevoie de medici-oameni, care știu să combine medicina cu tratarea sufletului!”

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Stanislav Rurac Articol sustinut de SANADOR

„Problema mea medicală a evoluat în timp, dar, cu câteva luni înainte de a ajunge la intervenția chirurgicală, se acutizase. La efort, exerciții fizice, mișcare mai îndelungată, apărea o senzație de sufocare și de lipsă a aerului”, povestește Vlad, un pacient din Iași diagnosticat cu boală tricoronariană severă cu subocluzie de trunchi de coronară stângă.

Atunci când apar plăci de aterom pe arterele coronare, vasele care irigă inima, acestea se îngustează făcând ca sângele oxigenat să ajungă cu dificultate la mușchiul inimii. Limitarea fluxului sanguin la nivelul miocardului determină apariția bolii coronariene ischemice și poate avea consecințe grave: infarct miocardic acut sau evoluție spre insuficiență cardiacă.

Având în vedere complexitatea bolii, medicii din Iași i-au recomandat pacientului să meargă la București pentru o intervenție de revascularizare chirurgicală prin bypass aortocoronarian. Așa a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, la Dr. Stanislav Rurac, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară. „Un medic desăvârșit din toate punctele de vedere, care știe să își facă meseria, ca om și ca specialist în intervențiile pe cord. Am avut încredere că totul va fi perfect din prima clipă în care l-am cunoscut!”, îl descrie Vlad pe medicul care i-a redat sănătatea inimii.

Intervenția de triplu bypass aortocoronarian a fost realizată de o echipă medicală experimentată, condusă de Dr. Stanislav Rurac, și s-a încheiat cu succes, pacientul recuperându-se ușor și fără complicații.

„Reabilitarea mea a fost rapidă, mai ales că nu avusesem niciodată probleme medicale care să necesite internare sau investigații serioase. M-am bucurat că totul s-a petrecut la SANADOR, o instituție medicală modernă, cu fluxuri de consultații și tratament bine puse la punct, cu personal medical care știe ce face, cu tehnică medicală modernă. Un loc unde simțeai că ești apreciat ca pacient, în adevăratul sens al cuvântului”, povestește Vlad. Tot el continuă: „Periodic, îmi aduc aminte de situația prin care am trecut și gândurile mele se îndreaptă spre Dr. Stanislav Rurac, o persoană complexă – om și medic în același trup. De ce spun asta? Avem nevoie de medici-oameni ca domnul doctor Rurac, de medici care știu să combine medicina cu tratarea sufletului, care știu să atingă atât corpul cât și sufletele pacienților și să opereze acolo unde este nevoie”.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacientul cardiovascular beneficiază de o evaluare completă prin investigații avansate riguroase, precum ecocardiografia, coronarografia și scintigrafia miocardică, premergătoare intervențiilor de chirurgie cardiovasculară efectuate de o echipă chirurgicală multidisciplinară dedicată, cu experiență bogată.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții pot beneficia de cele mai avansate intervenții chirurgicale cardiace și vasculare, efectuate de medici extrem de bine pregătiți și cu o vastă experiență în domeniu. Dr. Stanislav Rurac are la activ multiple intervenții chirurgicale avansate pentru afecțiuni cardiovasculare complexe, unele în premieră pentru țara noastră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri