Video Avertismentul medicului Bob Djavan: Durerea nu trebuie să fiu un indicator al cancerului. Mergi acum la control

Data publicării:
Medicul urolog Bob Djavan
Medicul urolog Bob Djavan. Foto: Captură Digi24

Crește numărul pacienților oncologici, iar cei mai mulți dintre cei care ajung la urgență sunt diagnosticați cu boli urologice. O spune chiar reputatul medic urolog Bob Djavan. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi24, medicul a vorbit despre importanța verificărilor medicale atunci când eşti sănătos, pentru a-ţi menţine sănătatea. A subliniat și necesitatea unei a doua opinii medicale în momentul diagnosticării.

Bob Djavan, medic urolog: Sunt multe motive pentru care ar trebui să promovăm depistarea timpurie a cancerului. Principalul motiv este că vrem să ne asigurăm că este depistat încă din fază incipientă și îl putem trata mai ușor.

Timpul potrivit pentru a merge la doctor este acum! Mergi acum! Bărbații, în general, trebuie să meargă la control pentru depistarea timpurie a cancerului, dar nu o fac. De obicei, femeile aleg să facă acest lucru.

Este evident că bărbații depistează cancerul când deja simt durerea, când simt că ar trebui să meargă la medic, iar aceasta este greșeala cea mai mare. În cancerul de prostată, în special, durerea nu trebuie să fiu un indicator al cancerului, așa că ar trebui să mergi din timp la un control.

Dacă te îmbolnăvești de cancer la o vârstă fragedă, poate evolua extrem de periculos. Din fericire, au apărut foarte multe lucruri noi în ceea ce privește diagnosticarea și terapia. Este o adevarată revoluție tehnologică în urologie pentru depistarea cancerului de prostată, care se întâmplă chiar acum.

România a progresat extrem de mult în implementarea noilor tehnologii. Chirurgia robotică este o armă extrem de importantă pentru noi, la fel și chirurgia endoscopică, însă trendul este utilizarea „PSMA - prostate-specific membrane antigen”, un marker care depistează celulele canceroase.

Poți vedea chiar și o singură celulă canceroasă din corp, identifică celule metastatice pentru a le trata din timp. De asemenea, poți folosi același „PSMA” și să îi adaugi, ca un rucasc, ceva ce noi numim radioterapia microbiotă a moleculelor, care depistează celula canceroasă și o iradiază.

Este foarte important mereu să cerem o a doua opinie, nu pentru că nu avem încredere în medicul nostru, dar pentru că fiecare doctor are persepctiva lui, propria pregătire și propria viziune. Ne ajută să îmbunătățim strategia de tratare a cancerului.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri