Exclusiv Ce spune Nelu Tătaru despre bolnavii ținuți în frig și ploaie la Ploiești: Managementul și-a arătat incapacitatea

Data actualizării: Data publicării:
ministrul sanatatii nelu tataru la guvern cu masca pe fata
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus luni seară, la Digi24, despre imaginile cu bolnavii nevoiți să-și aștepte rândul în ploaie la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești că speră ca noul management să rezolve această problemă.

„Acolo, din evaluările noastre și din desele vizite, au fost probleme. Avem probleme la organizare, ce înseamnă management, managementul UPU – unde toți bolnavii care sunt izolați au rămas acolo, fără ca pe secțiile respective să avem locuri. Capacităm saloane de izolare sau de cei pentru patologiile concomitente. Avem acel TIR de terapie intensivă mobilă, care a fost regândită, avem în continuare medici rezidenți detașați care deservesc terapia intensivă. Acolo, acel management n-a reașezat partea medicală pentru a primi acea patologie COVID și a degaja terapiile intensive, pentru a primi atât patologie non-COVID, cât și patologie COVID pe sectoare separate”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

„Am avut discuții cu noua conducere a Consiliului Județean, care este ordonatorul de credite al Spitalului Județean din Ploiești și avem promisiunea că, odată cu noul management, vom avea și o altă abordare a problemei”, a adăugat ministrul Sănătății.

Cu privire la declarațiile făcute de Violeta Tănase, șefa UPU de la acest spital, la Digi24, Nelu Tătaru a spus că este vorba despre o „exprimare la disperare”.

„Cred că nu suntem într-o situație așa de critică încât să decidem cine și cum, avem transferuri făcute către spitale din apropiere. De exemplu, din București am dus către Bârlad șase pacienți, în momentul în care erau ocupate terapiile intensive din București”, a completat el.

„Știu situația din UPU, am discutat și cu doamna doctor atunci tocmai pe acea colmatare a primirii urgenței în condițiile în care cei izolați - până așteptau confirmarea, sau cei confirmați - până a putea pleca către o terapie intensivă la un spital suport COVID - rămâneau la UPU. Ceea ce nu era normal. Discutând cu managementul, și-au arătat incapacitatea. De aceea eu sper ca noua conducere, care va fi pusă de noua conducere a CJ, să poată gestiona altfel”, a afirmat Nelu Tătaru.

Șefa de la UPU Ploiești, la terapie intensivă cu COVID-19

Ministrul a reiterat faptul că pacienții rămâneau în Unitatea de Primiri Urgențe și nu ajungeau pe secții: „Sunt atitudini care nu mai trebuie să existe”.

„Eu sper ca acești colegi să înțeleagă că suntem toți pe un câmp de luptă și toți muncim împreună. Dacă am stabilit că, în acest moment, prioritatea rămâne atitudinea față de ceilalți colegi care sunt în prima linie – chiar dacă prin suportul nostru medical nu suntem spital suport COVID – cred că trebuie să fim lângă dânșii”, a mai spus Tătaru.

Moderatorul Cosmin Prelipceanu a anunțat în emisiune că doctorul Violeta Tănase, șefa UPU, s-a infectat cu coronavirus și că a ajuns la terapie intensivă.

„Cred că este marele sacrificiu pe care îl facem cei am fost și umblăm în prima linie, în condițiile în care toți ceilalți colegi ai noștri ar trebui să ne înțeleagă și să ne împărțim acest atribuții și responsabilități. Numai împreună ieșim din această pandemie. Sănătate multă!”, a declarat Nelu Tătaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri