Cercetători români, aproape de un vaccin pentru coronavirus. Legătura cu noile terapii împotriva cancerului

Data actualizării: Data publicării:
gripa
Foto: Guliver/GettyImages

Cercetătorii din Timișoara spun că au găsit calea spre un vaccin pentru coronavirus. Acesta se administrează pe același principiu cu cel pentru gripa normală.

Specialiștii în cancer de la institutul OncoGen din Timișoara au publicat un studiu despre tratarea coronavirusului. Potrivit acestuia, vaccinul ar putea fi dezvoltat printr-o tehnologie utilizată în vaccinarea personalizată folosită în oncologie.

Există două variante: să dezvolți un vaccin cu care să vaccinezi populația la nivel global și să oprești epidemia, sau să dezvolți un medicament, cum s-a întâmplat în hepatita C sau în SIDA, care să vindece pacienții care au fost deja afectați de această boală. Noi am reluat o cercetare mai veche, la care lucrăm de vreo 4 ani. Este o metodă nouă de abordare a producerii de vaccinuri în cazul infecțiilor virale. După cum știți, a apărut tehnologia de vaccinare personalizată în cancer. Acolo lucrurile sunt mult mai complicate, pentru că celula canceroasă seamănă foarte bine cu celula normală și este mult mai greu de recunoscut de către sistemul imun. Așa încât a utiliza aceste metode mult mai complicate, mai sofisticate în vaccinarea antivirală prezintă un mare avantaj”, a spus la Digi24 Virgil Păunescu, directorul institutului Oncogen din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Păunescu a explicat că vaccinarea personalizată nu este posibilă în cazul unei epidemii cu sute de mii sau milioane de oameni care ar avea nevoie de vaccin.

„Am combinat aceste două metode, dar pentru asta avem nevoie de profilul genetic al populațiilor cărora li se adresează acest vaccin. Din punct de vedere al sistemului imun, există niște trăsături comune diverselor regiuni din lume. Configurația noastră imună este diferită de cea din Asia, India, China, America de Sud și este asemănătoare cu cea a populației din Europa și America de Nord. Ar fi un vaccin personalizat populațional sau regional. Noi am făcut o demonstrație că se poate obține acest vaccin folosind datele despre profilul imun al populației din România. El se poate aplica de către orice laborator din China.

Noi propunem un alt mod de a produce un vaccin în caz de infecții virale în cazul virușilor mai dificili, pentru care nu s-a reușit obținerea de vaccin pe calea clasică”, a mai spus Păunescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Școală distrusă de viitura din Galați: "Trei miliarde de lei investiți s-au dus pe apa sâmbetei". Mobilizare...
Newsweek
Avertisment dur după creșterile de pensie din septembrie! Toți pensionarii sunt vizați
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei