Cristian Celea a fost pus șef interimar la CNAS, după demisia lui Baciu. Celea a mai condus instituția în mandatul lui Adrian Năstase

Data publicării:
Cristian Georgică Celea
Cristian Celea a fost consilier onorific al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care l-a și propus acum pentru interimatul CNAS, iar în ianuarie 2023 a fost numit membru al Consiliului de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie semnată de Nicolae Ciucă. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a semnat, miercuri, decizia de revocare din funcţia de preşedinte al CNAS a lui Andrei Baciu, după demisia acestuia, şi l-a numit pe Cristian Georgică Celea să asigure interimatul, la propunerea ministrului Sănătății Alexandru Rafila, până când va fi desemnat un preşedinte. Celea, general SRI în rezervă şi fost şef al CNAS în timpul mandatului lui Adrian Năstase, a fost numit în Consiliul de Administraţiei al instituţiei în luna ianuarie, transmite News.ro.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Romică-Andrei Baciu se revocă, la cerere, din funcţia de membru al Consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, este decizia publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

De asemenea, actul semnat de premierul Marcel Ciolacu prevede numirea unui interimar.

„Începând cu data prevăzută la alin. (1), domnul Cristian Georgică Celea, vicepreşedinte, exercită atribuţiile preşedintelui, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii”, se mai arată în decizie.

Cristian Georgică Celea, general SRI în rezervă, a condus Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în perioada 2003-2005. În luna ianuarie el a fost numit în Consiliul de Administraţie al CNAS.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri