De ce sunt raportate ca decese COVID persoanele care aveau boli grave. Explicațiile lui Nelu Tătaru

Data actualizării: Data publicării:
pat de spital din Bergamo, coronavirus
Situația cazurilor de coronavirus. Foto: Profimedia

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat la Digi24 de ce persoane care sufereau de boli grave, unele în fază terminală, au fost incluse în bilanțul deceselor de COVID-19. Aceasta, după ce secretarul de stat Horațiu Moldovan a spus că multe dintre persoanele cu comorbidități, diagnosticate și cu SARS-CoV-2, erau deja într-o stare atât de gravă din cauza bolilor cronice de care sufereau, încât nu se poate spune cu exactitate dacă au murit din cauza noului coronavirus.

„Trebuie să ne gândim că fiecare din acești decedați avea și infecție cu noul coronavirus. Noi ținem să raportăm orice infecție cu coronavirus. Cei care aveau comorbidități nu le aveau de cu o zi înainte. Le aveau de ani de zile. Faptul că a intervenit o infecție cu coronavirus poate să fi grăbit decesul pentru o boală cronică, dar avea acea infecție cu coronavirus”, a spus Nelu Tătaru

„Față de alte țări care nu raportează – și mă refer aici la Germania – decât cazuri strict fără comorbiditate, care au murit de infecție COVID, am ales, și la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, care ne-a cerut să raportăm fiecare caz de infecție cu COVID, am ales să raportăm inclusiv cazurile decedat care aveau infecții COVID”, a explicat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri