Eugen Teodorovici îşi explică propunerea privind asigurările medicale

Data publicării:
Doctors Seek Higher Fees From Health Insurers
Foto: Guliver/Getty Images

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici face precizări cu privire la propunerea privind asigurările medicale. El spune că afirmația sa a avut în vedere pachetele medicale extinse, respectiv posibilitatea ca fiecare asigurat să își poate adăuga servicii medicale suplimentare.

Doctors Seek Higher Fees From Health Insurers
FOTO: Getty Images

„În primul rând, cred cu tărie că fiecărui cetățean trebuie să-i fie respectat dreptul constituțional de a-i fi ocrotită sănătatea. Totodată, consider că un sistem de servicii funcțional este acela care se bazează pe principiile echității, universalității şi solidarității, nicidecum unul care sa ducă la comportamente discriminatorii.

În acest sens, declarația mea a vizat o mai bună administrare a fondurilor în sistemul medical și, implicit, o îmbunătățire a serviciilor medicale, nicidecum o adâncire a inegalității sociale.

Consider că toți românii, indiferent de veniturile realizate, trebuie să beneficieze de pachetul minim de servicii medicale. Afirmația mea a avut în vedere pachetele medicale extinse, respectiv posibilitatea ca fiecare asigurat să își poate adăuga servicii medicale suplimentare cum ar fi cele dentare, acoperirea cheltuielilor cu contribuția la medicamente, îngrijirea la bătrânețe sau în caz de invaliditate temporară sau permanentă, recuperare medicală etc. Astfel, putem asigura o mai bună finanțare a sistemului și crește eficiența sa.

În prezent, există un singur pachet minimal asigurat de stat”, a precizat ministrul Finanţelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri