Grupul Digi donează echipamente medicale

Data actualizării: Data publicării:
digi

Grupul DIGI | RCS & RDS a donat aparate de Terapie Intensivă în mai multe spitale din ţară printre care și în Constanța, Craiova și Brașov. Vorbim despre aparatura de ultimă generaţie care lipsea din cele mai multe unităţi spitaliceşti.

Prima oprire a caravanei grupului DIGI | RCS & RDS a fost la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Aici au fost donate un ecograf şi un pat complet utilat, cu monitor şi ventilator pentru terapie intensivă.

Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa: Paturi, aşa complet utilate, nu aveam. Ecograf mai aveam, dar mai era nevoie de încă un ecograf. Ne este de mare folos echipamentul primit.

Până luna viitoare, compania va dona mai multe astfel de paturi către spitalele din Constanţa.

Ionel Branga, manager zonal RCS&RDS: Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să ajutăm municipiul Constanţa cu 8 kituri complete pentru Terapie Intensivă. 4 le vom livra, aici, la Spitalul de Boli Infecţioase, 4 la Spitalul Judeţean Constanţa. Aceste kituri sunt de mare ajutor pacienţilor care au nevoie de ventilaţie mecanică.

Campania Digi #amgrijă nu se oprește aici. Caravana a avut de parcurs un drum lung și a ajuns până la Craiova. Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Filantropia a primit o donaţie din partea grupului Digi|RCS & RDS. Un ventilator, un pat pentru saloanele din terapie intensivă, care vor fi de mare ajutor cadrelor medicale în lupta cu COVID-19.

Radu Liviu, manager Spitalul Filantropia: Vorbim de o donaţie pentru clinicile de ATI. În clinicile de ATI aşa cum bine ştiţi, sunt foarte mulţi pacienţi care au nevoie de servicii, această donaţie înseamnă un confort mai mare pentru pacient, pe de o parte înseamnă o siguranţă mai mare în administrarea medicamentelor de către persoanal şi în ceea ce priveşte monitorizarea pacientului. Întotdeauna este nevoie de ATI aparatură din ce în ce mai performantă este nevoie de ajutor şi ne bazăm pe aceste donaţii.


Și Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov a primit echipamente medicale de ultimă generaţie.

Andreea Moldovan, director medical Spitalul de Boli Infectioase Brașov: Este un dar neprețuit pentru că el ne va permite să îngrijim pacienții în stare gravă, să putem interveni atunci când lucrurile se complică. Este de apreciat pentru că în situația actuală, știm cu toți cât de greu este să achiziționezi ventilatoare, paturi de Terapie Intensivă, ecografe. Știm care este efortul depus în spatele achiziționării materialelor medicale. Vă mulțumim mult pentru că vom putea să oferim îngrijiri de calitate mult mai bună pacienților care ni se adresează.

Campania Digi #amgrijă își continuă drumul. Vor urma mai multe spitale din țară care vor primi ventilatoare, paturi ATI, dar și multe alte echipamente care să-i ajute pe cei care luptă în linia întâi cu inamicul nevăzut care a dat omenirea peste cap, COVID-19.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Singurul loc din România unde Marea Neagră se unește cu Delta Dunării. E unic în Europa, te vrăjește cu...
Digi FM
Părinții, marii absenți de la nunta lui Denis Drăguș. Tatăl atacantului, mesaj sfâșietor
Pro FM
Cine sunt părinții lui Nick Carter și cum și-au crescut copiii. Trei dintre frații artistului au murit de...
Film Now
Eric Roberts, despre sora lui, Julia Roberts: „Nu am voie să vorbesc despre ea!” Actorul s-a arătat extrem de...
Adevarul
Cod roșu de caniculă: oamenii leșină pe stradă din cauza temperaturilor de coșmar. Inclusiv tinerii sunt...
Newsweek
VIDEO Momentul în care un Suhoi Superjet al Rusiei de 50.000.000 se prăbușește. A durat 8 secunde
Digi FM
Adda, despre un moment tensionat cu CRBL: “Mi-a zis ‘nu mai urci pe scenă că nu mai vreau eu'”
Digi World
Deşertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de flori. Cum se explică fenomenul
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Antonio Banderas a crescut-o 20 de ani, ea îi e și astăzi aproape. Dakota Johnson, poză dulce cu tatăl...
UTV
Adda a trecut printr-un moment stanjenitor din cauza lui CRBL. "Mi-a zis: 'nu mai urci pe scena, ca nu mai...