Încă un spital în carantină. Managerul Spitalului Județean Deva nu a știut să spună câți medici au fost testați

Data actualizării: Data publicării:
spital-judetean-deva-hunedoara
Foto: spital-deva.ro

Daniela Roșca, managerul Spitalului Județean de Urgență Hunedoara, a fost suspendată din funcție de prefectul județului. Într-o intervenție telefonică la Digi24, ea a recunoscut că nu știe câte probe pentru testarea la coronavirus au fost recoltate de la medici, pentru simplul motiv că nu a întrebat medicul epidemiolog. Ea a spus că în acest moment știe că sunt infectați 5 medici și 13 pacienți. Spitalul a intrat în carantină.

Daniela Roșca a precizat că în Spitalul de Urgență Deva mai sunt în prezent 104 angajați și 69 de pacienți. Ea a adăugat că 13 dintre pacienți au fost declarați infectați, în urma testării. 

„Numărul de cadre infectate nu îl știm”, a spus ea, pentru ca ulterior, la insistențelor jurnaliștilor Digi24, să spună că sunt cinci medici infectați: trei la secția de oncologie, unul la ATI și unul la medicină internă.

„Nu se știe de unde a pornit acest lucru, medicul epidemiolog ne-a transmis că este transmitere comunitară”, a mai spus managerul suspendat al spitalului.

În aceea ce privește lipsa comunicării cu prefectul județului Hunedoara, unul dintre motivele care au dus la suspendarea sa din funcție, Daniela Roșca a precizat că „dacă domnul prefect m-a sunat de pe alte numere, în timp ce vorbeam la telefon mă sunau multe numere necunoscute, dacă mă suna de pe numărul cunoscut răspundeam”.

Întrebată dacă lipsa echipamentelor a constituit un alt motiv de suspendare, ea a răspuns: „Există echipament de protecție, în acea perioadă, în urmă cu două săptămâni, nu aveam echipament împotriva COVID-19, pe parcurs am mai achiziționat și am distribuit pe toate secțiile, fiecare sectie a avut”.

Ea a mai spus că Spitalul Județean a fost amendat cu 10.000 de lei deoarece cadrele medicale nu purtau echipament de protecție corespunzător.

Întrebată câte probe au fost recoltate de la cadrele medicale, Daniela Roșca nu a știut să răspundă.

„Recunosc că asta nu am întrebat, câți au fost consultați, sunt cadre medicale care s-au dus pe cont propriu. Eu știu cât de gravă este situatia, în momentul de față mai sunt 550 de echipamente, care ar mai ajunge pentru câteva zile”, a declarat managerul suspendat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri