Medicină nucleară de înaltă performanță la Centrul Oncologic SANADOR

Data actualizării: Data publicării:
SPECT-CT SANADOR Articol sustinut de SANADOR

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții pot beneficia de o abordare integrată complexă, în conformitate cu cele mai recente ghiduri și protocoale disponibile la nivel internațional, pentru managementul cancerului.

Echipa medicală reunește specialiști cu experiență în Oncologie medicală, Radioterapie (inclusiv stereotaxie și brahiterapie), Medicină nucleară (SPECT-CT, PET-CT și terapie izotopică), la care se adaugă chirurgia oncologică, imagistica medicală avansată convențională (CT, RMN), laboratorul de analize medicale și laboratorul de anatomie patologică. În completare, pentru un diagnostic de înaltă precizie și un tratament cu un prognostic favorabil ridicat, sunt folosite echipamente cu tehnologii de ultimă generație.

Medicina nucleară joacă un rol important în managementul pacientului oncologic, prin investigațiile imagistice avansate, care pun în evidență modificările funcționale specifice celulelor tumorale, adesea insesizabile prin investigații imagistice structurale (CT, RMN) în stadiile incipiente. De aceea, la SANADOR, sunt utilizate echipamente de medicină nucleară foarte performante.

Echipamentul pentru PET-CT Siemens Biograph Horizon 3R utilizează tehnologii de top, care redefinesc standardul în domeniu și a intrat recent în portofoliul de elită al Centrului Oncologic SANADOR. Investigația PET-CT furnizează informații funcționale detaliate, foarte precise, care oferă pacienților cea mai bună soluție pentru recunoașterea timpurie a afecțiunilor oncologice, dar și pentru diagnosticul de precizie din neurologie sau cardiologie. Un diagnostic precoce permite stabilirea unei strategii terapeutice optime, care va asigura rezultatele cele mai bune pe termen lung. În plus, PET-CT are avantajul obținerii atât de date funcționale, metabolice (prin PET, tomografie prin emisie de pozitroni), cât și morfologice, structurale (prin CT, tomografie computerizată).

Echipamentul Siemens Symbia Intevo Bold utilizează tehnologii de ultimă generație pentru scintigrafie/SPECT-CT, o metodă de medicină nucleară de investigație non-invazivă, nedureroasă, care se poate asocia cu un tip de tomografie de emisie fotonică (SPECT) ce pune în evidență modificări metabolice celulare la nivelul diferitelor organe și sisteme și a cărei imagine fuzionează cu imaginea structurală obținută prin tomografie computerizată (CT), rezultând o localizare precisă a modificărilor metabolice.

Centrul Oncologic SANADOR este singura unitate din sectorul medical privat care deține secție dedicată pentru terapia izotopică. Aceasta oferă un nivel performant de dotări și servicii medicale ce vin în sprijinul pacienților afectați de neoplasm tiroidian și nu numai. Secția beneficiază de circuite separate, de condiții speciale de izolare și de personal medical cu înaltă pregătire, astfel încât tratamentele sunt administrate în condiții de maximă siguranță și confort, în acord cu protocoale terapeutice internaționale.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Mama Andreei Tonciu, primele declarații despre grenada găsită la poarta vilei ei: „Sunt speriată și șocată!”
Pro FM
Celine Dion, despre boala incurabilă de care suferă: „Am fost fericită când am aflat ce este!” Primele...
Film Now
Richard Gere, un tată mândru. Ce a dezvăluit despre fiul său, Homer, care a fost prezent la Festivalul de...
Adevarul
Istoria unei biserici de lemn din Maramureș, de la 1794. A fost adusă cu o sanie trasă de patru boi
Newsweek
Suedia dă Ucrainei avioane de spionaj ASC 890. Vor opera din țările vecine, inclusiv din România
Digi FM
Grenadă la poarta familiei Andreei Tonciu: „Vă dați seama, deschideam ușa și exploda aia”
Digi World
Exercițiul de matematică care le-a dat bătăi multor utilizatori de internet. Tu știi să-l rezolvi?
Digi Animal World
O femeie din Chicago a descoperit o cicadă extrem de rară cu ochii albaștri: „Șansa este de una dintr-un...
Film Now
Leonardo DiCaprio, un unchi de milioane. Și-a scos nepoata adolescentă la shopping de lux. Acum 10 ani, fata...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...