Ministerul Finanțelor susține că nu a primit de la Ministerul Sănătății solicitarea pentru plata medicilor din centrele de vaccinare

Data publicării:
medic vaccineaza un barbat
Premierul Cîțu a dat asigurări că în zilele următoare medicii își vor primi banii.Foto: IN Photos/Liviu Chirica

Ministerul Finanţelor va aloca banii necesari pentru plata salariilor personalului medical din centrele de vaccinare, de îndată ce va primi solicitarea de la Ministerul Sănătăţii, precizează instituția, într-un mesaj pe Facebook.

„Precizăm că până la data de 15 martie Ministerul de Finanțe nu a primit nicio solicitare de la Ministerul Sănătății referitoare la deschiderea de credite cu destinația specificată în cadrul aceleiași emisiuni. Menționăm că operațiunea de aprobare a deschiderii de credite în cadrul Ministerului de Finanțe durează cel mult o zi lucrătoare, din momentul în care această solicitare va fi transmisă de către Ministerul Sănătății”, susțin reprezentanții Ministerului de Finanțe.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că este „nepermisă” această întârziere din partea Ministerului Sănătății și a dat asigurări că în zilele următoare medicii își vor primi banii.

Luni, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi24 că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate. Ulterior, Ministerul Sănătății a comunicat că banii se vor da începând cu săptămâna viitoare.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri