Patru femei care au născut la Timișoara, testate pozitiv. Managerul Spitalului Municipal: „Au plecat la casele lor răspândind virusul”

Data actualizării: Data publicării:
test analize coronavirus
FOTO: Agerpres

Olimpia Oprea, managerul spitalului municipal Timișoara, spune că patru femei care au născut la Maternitatea Odobescu și au plecat din spital înainte să afle rezultatele testelor pentru COVID-19. Ea spune că, în cazul celor 10 bebeluși testați pozitiv, vor fi reluate testele, pentru că rezultatul acestora ar putea fi fals pozitiv.

Testarea cadrelor medicale a fost făcută în afara definiției de caz cu permisiunea primăriei. Dacă am fi urmat toate indicațiile DSP, nu ar fi fost depistată niciuna dintre aceste mămici sau din personalul medical care a fost pozitiv”, a spus Olimpia Oprea.

Ea a spus că a aflat în 24 martie că trei asistente de la Maternitatea Odobescu aveau simptome asociate COVID-19.

Nu au intrat în secție, le-am trimis la domiciliu. După 5. 6 zile le-am testat și a fost surprizarezultatul testării e pozitiv. O altă asistentă de la sala de nașteri a ieșit în 27 martie din tură, a prezentat simptomatologie ușoară. Soțul doamnei, asistent pe ambulanță a, fost confirmat pozitiv COVID. Noi nu am avut nicio informație până în 31, când efectiv ne-am îngrozit”.

Oprea spune că i s-a promis sprijin de la DSP, dar nu l-a primit.

Directoarea DSP ne-a obligat să reluăm activitatea înainte de aprimi rezultatele testelor și au plecat din maternitate pe proprie răspundere lăuze care au fost confirmate a doua zi pozitive. Medicii nu au vrut să semneze externarea, dar nu am avut nicio cale legală până să primim rezultatele, directoarea DSP acuzându-mă de insubordonare. Nu am avut altă posibilitate. Au plecat la casele lor răspândind virusul”, a spus Oprea.

Doamna directoare (fosta șefă a DSP, n.r.) a zis că își asumă că nu e nicio problemă în maternitate, deși erau 8 cazuri semnalate, că vor fi și mai multe, dânsa își asumă că nu va fi nicio problemă să redeschidem maternitatea”, a adăugat ea.

Ea a spus că rezultatele au venit imediat pentru bebeluși, dar medicii consideră că sunt teste fals pozitive, așa că a solicitat să se reia testarea.

Sunt bebeluși care s-au născut în 31 martie, au fost testați în 1 aprilie. E greu de crezut că se putea pozitiva de pe o zi pe alta”, a spus ea.

Oprea mai spune că patru femei care au plecat din maternitate înainte de a se afla rezultatele au fost testate pozitiv.

O să solicităm să ne aprobe să testăm toate mămicile și toți care intră în maternitate și personalul medical. S-a făcut dezinfecție. Au fost separate mămicile. Am primit kituri să facem testarea”, a mai spus ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri