Cum așteaptă argeșenii carantina la Mioveni. Femeie: S-a ajuns aici pentru că n-au fost restricțiile severe!

Data actualizării: Data publicării:
mioveni2 foto

Zeci de mii de oameni din Argeș riscă să fie blocați în localitățile de domiciliu din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Douăsprezece comune și orașe sunt monitorizare de autoritățile locale. În zilele următoare, în măsura în care apar și alte îmbolnăviri, Prefectura ar putea cere impunerea carantinei.

Autoritățile din Mioveni sunt foarte îngrijorate că orașul ar putea fi închis de săptămâna viitoare. În această seară va avea loc o ședință a comitetului local pentru situații de urgență și vor fi impuse noi măsuri.

În primul rând toate sălile de jocuri vor fi închise începând din această seară de la ora 22:00, iar restaurantele, magazinele și terasele vor fi deschise până la ora 22:00 în timpul săptămânii, iar în weekend până la ora 23:00.

Pe lângă aceste măsuri, atoritățile au suplimentat numărul de polițiști locali din oraș. Aceștia îi sfătuiesc pe oameni să poarte în primul rând masca de protecție și de asemenea să păstreze distanța de un metru și jumătate.

Pe lângă Mioveni, în Agreș sunt alte 11 localități unde s-ar putea impune carantina. Printre aceste se numără chiar Piteștiul, orașul reședință de județ. Pe listă se mai află Ștefănești, Costești și încă opt localități în care se înregistrează multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Localnică: S-a ajuns aici pentru că n-au fost restricțiile severe!

Reporter: Cum vă descurcați cu măsurile din piață?
Vânzătoare: Este un pic cam cald, dar trebuie să ne protejăm.
Vânzătoare: E foarte greu, e cald pentru a ne proteja, mai greu cu clienții care nu înțeleg, nu poartă mască, mănuși, dar ne adaptăm.

Reporter: Știți că orașul Mioveni este pe lista celor care s-ar pute inchide?
Femeie: Nu sunt de acord să se închidă. Sunt de acord să se poarte măști în magazine. Vânzătorul nu trebuie să lase clienții să intre fără mască. Sau intră cu masca la mișto, o lasă pe nas în jos.
Reporter: De ce credeți că s-a ajuns la un număr așa mare de cazuri?
Femeie: N-au fost restricțiile severe! În sensul că la magazine trebuie să stea lumea cu măști!

Ludovic Orban, premierul României: Au existat declarații legate de Argeș. Așteptăm propuneri. Oricând există o propunere fundamentată, dacă e avizată de INSP, se poate dispune carantinarea și setul de măsuri. Pentru că setul de măsuri pe care îl aplici în cazul carantinei zonale poate fi diferit de la localitate la localitate, în funcție de cauza care a generat răspândirea virusului.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri