Primul deces al unui cadru medical din România din cauza coronavirusului

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta
Asistentele trimise de primărie să îi ajute pe medicii de pe ambulanță au plecat când au aflat ce au de făcut. Foto: arhivă DSU

Ministerul Sănătății confirmă, marți seara, primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical. Este vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Bărbatul nu avea alte afecțiuni.

El a prezentat simptomatologie COVID-19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv în data de 30 martie 2020. Acesta a fost izolat la domiciliu și nu a acceptat internarea.

A decedat la domiciliu, marți, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alături de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

România a înregistrat, până marți, 7 aprilie 2020, 4.417 de infecții cu SARS-CoV-2. Dintre aceste persoane, 198 au murit.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP,  699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

Federația Națională „Ambulanța” transmite condoleanțe și anunță că în toate serviciile publice de ambulanță este declarat doliu, iar miercuri se va ține un moment de reculegere, la ora 10:00, când sirenele și sistemele luminoase ale ambulanțelor vor funcționa continuu timp de un minut. Este momentul care va marca începutul serviciului de înmormântare al angajatului de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri