Tolo.ro: Spitalul Malaxa a plătit ca să slăbească nepoata lui Secureanu

Data actualizării: Data publicării:
spital malaxa_1807_ovidiu_micsik_inquamphotos
Foto: Inquam Photos/Ovidiu Micsik

Fostul manager al Spitalului Malaxa Florin Secureanu a plătit din fondurile unităţii medicale achiziţionarea unul balon intragastric pentru o femeie pe care o numea „nepoţica”, dar şi o intervenţie chirurgicală la Clinica privată Monza pentru o mătuşă a iubitei sale, scrie Gazeta Sporturilor citată de News.ro.

spital malaxa_1807_ovidiu_micsik_inquamphotos
Foto: Inquam Photos/Ovidiu Micsik

Nepoţica”, prezentată drept o „precursoare” a actualei iubite a managerului, se numeşte Mirela Toma, are 36 de ani şi a fost operată în 15 septembrie, fiindu-i montat un balon intragastric, pentru a slăbi.

Conform medicilor, dat fiind că Mirela Toma nu suferea de diabet sau de obezitate morbidă, intervenţia este una „electivă”, adică pacientul o face fără să fie silit de vreun diagnostic, iar spitalul nu decontează cheltuielile.

„Balonul intragastric SPATZ – ajustabil cu implantare 1 an” a costat 5.995 de lei, conform facturii emise de firma Eurodiagonal SRL din Oradea, iar managerul Secureanu „a apărut cu factura la contabilitate şi le-a zis fetelor de acolo să se descurce”, după cum relatează o sursă a Gazetei Sporturilor din interiorul spitalului.

De asemenea, referatul de necesitate pentru achiziţionarea balonului a fost semnat de şeful secţiei Chirurgie, fără ca acesta să vadă şi anexa care menţiona explicit dispozitivul care urma să fie cumpărat şi fără să cunoască numele pacientului căruia îi era destinat.

Contactată de jurnaliştii GSP, Mirela Toma a justificat faptul că nu a achitat costurile intervenţiei spunând că, fiind salariată, a dus adeverinţă.

Folosind aceeaşi metodă, susţin sursele  GSP, s-au cumpărat kituri de sleev gastric, de peste 10.000 de lei bucata, tot pentru prieteni ai managerului, fiind menţionat cazul unei doamne al cărei soţ e prieten cu managerul şi deţine o asociaţie de bodyguarzi. 

Spitalul Malaxa a achitat şi 25.000 de lei Clinicii private Monza, pentru o intervenţie chirugicală la inimă, pacienta operată fiind mătuşa iubitei mangaerului de la Malaxa, Eugenia Chiriac.

Pianul spitalului

Spitalul Malaxa a cumpărat şi un pian la cererea managerului Florin Secureanu, pian pe care acesta l-a dus acasă.

„Cineva a povestit întîmplarea cu pianul în Primăria Capitalei. A venit un control la pont fix. Au găsit imediat documentul: ce să facă un spital cu un pian?! Plus că pianul era acasă la manager!”, a declarat o sursă din spital pentru Gazeta Sporturilor, care a susţinut că „doamna care conducea inspecţia l-a şi învăţat cum să schimbe actele”, iar „achiziţia a fost mascată, documentele au fost refăcute şi pianul a rămas acasă, în sufragerie”.

Florin Secureanu a fost demis, marţi, de primarul Capitalei, după ce Gazeta Sporturilor a relatat că acesta scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut, decontând inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.

Managerul Secureanu i-a cumpărat iubitei sale, alintată „Vrăbi”, bijuterii în valoare de 9000 de euro achitate în baza unui contract pentru curăţarea instrumentarului de la Secţia Ginecologie.

Gazeta Sporturilor a prezentat şi înregistrări audio din care reiese că Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, îi înjură şi ameninţă pe angajaţii care sunt practic forţaţi să ţină o contabilitate dublă.

La Spitalul Malaxa au fost marţi, pentru a ridica documente, şi procurorii DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri