Spitalul Rădăuţi cere urgent personal şi medicamente: Dacă nu primim ajutor, nu vom rezista mult. Am primit 25 de măști, nu 25.000

Data publicării:
spital radauti

Spitalul Municipal Rădăuți are nevoie de personal, materiale sanitare și medicamente, în condițiile în care a devenit unitate de suport Covid-19. Managerul unității face un apel urgent către autorități: „Dacă nu primim ajutor, nu vom rezista mult...”, scrie Mediafax.

„Dacă nu vom primi rapid ajutor este extrem de clar că nu vom rezista mult. Iar deschiderea UPU Suceava nu reprezintă o soluţie favorabilă atât timp cât nu este susţinută de secţiile necesare funcţionării, în condiţiile în care cele mai multe cazuri sunt direcţionate la noi, la Rădăuţi. Mai mult, pentru unele cazuri care sunt trimise la noi nu avem personal de specialitate. Am mai avut aproape 48 de ore şi ajutorul unor medici de la Iaşi, dar prin deschiderea UPU Suceava aceştia au plecat acolo, iar acest lucru pune o presiune şi mai mare pe cadrele medicale de la Rădăuţi”, a explicat managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Traian Andronachi.

Potrivit lui Traian Andronachi, Spitalul Municipal Rădăuţi are 460 de paturi, iar dacă va prelua şi pacienţii de la Suceava ar însemna un plus de peste 1.200 de paturi, adică bani şi angajaţi suplimentari.

„Nu ne este ruşine sa spunem adevărul şi sa solicitam sprijin de la populaţie atât timp cât sprijinul solicitat de la Consiliul Judeţean, DSP, MS, adică autorităţi ale statului în subordinea guvernului, sprijin solicitat prin adrese ca s-a în GALBENIT faxul (ca e urgenta şi nu trimitem cu posta), nu au primit niciun răspuns pana astăzi, 29 martie 2020, h 13.20.. Ba, era sa uit, am primit 25 de măscuțe de la statul roman... 25, nu 25 de mii”, a adăugat acesta într-un mesaj publicat pe Facebook.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri