Șeful PSD anunță remanierea: Va fi o discuție dură despre miniștrii care fug de semnătură, care au delegat

Data actualizării: Data publicării:
guvernul dancila_govro

Președintele PSD a anunțat remanierea Guvernului. „Va fi o discuție foarte serioasă și foarte dură”, a declarat șeful PSD la Antena 3, referindu-se la unii miniștri care ori fug de semnătură, ori nu știu să comunice.

Liviu Dragnea: Nici mie nu îmi place de toți din partid. Dar asta nu înseamnă că nu putem să colaborăm sau că eu trebuie să blochez o lege pentru că e un demers al nu știu cui. Legat de remaniere va fi o discuție foarte serioasă și foarte dură. Nu mai poate fi un ministru membru al Guvernului, dacă nu știe să comunice. Eu m-am săturat să fiu paratrăsnet. Sunt miniștri care fug de semnătură, care au delegat. Va fi unul sau altul, discuția va fi foarte serioasă și foarte sănătoasă.

Unul dintre miniștrii care fuge de semnătură ar putea fi cel al Justiției. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a adus de curând critici colegului de Guvern de la Ministerul Justiției, Tudorel Toader, arătând că „între două evaluări și două plecări” ale acestuia nu s-a reușit obținerea avizului pentru modificările la Legea insolvenței și pentru legislația privind înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare, obiectiv principal în programul de guvernare PSD-ALDE. „E o fugă de asumarea unor decizii”, a declarat Teodorovici.

Potrivit mai multor surse, remanierea ar viza cel puţin opt nume.

Liderul PSD a precizat că premierul Viorica Dăncilă va face o analiză şi un set de propuneri referitor la remaniere.

Am tot vorbit despre cum se va face remanierea (...) Doamna prim-ministru va veni cu un set de propuneri generat de analiza pe care dumneaei a făcut-o şi continuă să o facă până la momentul în care vom avea această decizie, sigur după referendumul pentru familie. Şi va fi o decizie foarte mult dezbătută în CEX. Dau la o parte această, mă rog, manipulare, nu schimb eu, nu, aia va fi în CEX”, a spus Liviu Dragnea.

 

Întrebat cine sunt miniştrii care nu semnează, Liviu Dragnea a răspuns că va spune în Comitetul Executiv Naţional, unde va avea loc o discuţie foarte „serioasă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri