Amenzile pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu, amânate

Data actualizării: Data publicării:
incendiu pompier

De la 1 ianuarie 2017, cei care dețin construcții și amenajări fără a avea autorizație de securitate la incendii riscau amenzi de la 20.000 de lei la 50.000 de lei. Prin ordonanță de urgență, Guvernul Cioloș a prorogat, astăzi, termenul de la care pot fi aplicate aceste amenzi, până la data de 1 iulie 2017.

incendiu pompier

După tragedia din clubul Colectiv, Legea privind apărarea împotriva incendiilor a fost modificată în sensul introducerii unei obligații pentru persoanele fizice sau juridice care finanțează sau realizează investiții noi sau intervenții la construcțiile existente ori, după caz, pentru beneficiarul investiției. Mai precis, până la data de 31 decembrie 2016 trebuia obținută autorizația de securitate la incendiu în cazul în care construcțiile și amenajările au fost puse în funcțiune fără obținerea acestui act administrativ.

Cum „în urma analizelor efectuate s-a constatat că în cele 4 luni până la expirarea termenului stabilit, chiar dacă se păstrează acelaşi ritm de avizare/autorizare, nu toţi proprietarii/deţinătorii construcţiilor vor putea atinge obiectivul propus”, Guvernul Cioloș a prelungit, până la 30 iunie 2017, termenul în care actul poate fi obținut fără a fi plătită vreo amendă. Ulterior, de la 1 iulie 2017, cei care nu s-au conformat de bună voie vor fi sancționați.

Până la data obținerii autorizației menționate, răspunderea pentru funcționarea construcțiilor și amenajărilor din punctul de vedere al securității la incendiu revine în exclusivitate beneficiarilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri